" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Соціальні стандарти постійно зростають Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41063183 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Соціальні стандарти постійно зростають Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Віце-прем'єр-міністр — Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час години запитань до уряду у Верховній Раді 7 жовтня розповів про заходи, які Кабінет Міністрів вживає для підвищення рівня життя українців.
Соціальні виплати не зменшуватимуть
Виступаючи перед парламентарями, Віце-прем'єр-мі- ністр наголосив, що ніяких зменшень соціальних виплат громадянам України уряд не допустить — ні поточного, ні наступного року. Сергій Тігіпко, зокрема, звернув увагу депутатів на постійне зростання такого важливого соціального показника, як прожитковий мінімум. «Нинішній уряд у 2010 – 2011 роках розпочав поетапне підвищення прожиткового мінімуму. На грудень 2011 року прожитковий мінімум для працездатного населення буде на 35% більший, ніж 2009 року. Тенденція збільшення прожиткового мінімуму продовжиться і в 2012 році», — сказав Віце-прем'єр-міністр.
Він також зазначив, що постійно зростають і обсяги виплат пільг соціально незахи- щеним категоріям громадян. За словами Сергія Тігіпка, якщо 2010 року розмір виплат пільг становив 5,9 млрд грн (із них 4,1 млрд — виплата пільг, 1,8 млрд — субсидії на сплату житлово-комунальних послуг), то 2011 року цей обсяг становив 7 млрд грн (із них 4,9 млрд на виплату пільг і 2,1 млрд — на субсидії). Як прогнозує Віце-прем'єр-міністр, 2012 року відповідні виплати зростуть до 7,4 млрд грн (із них 5,2 млрд — на пільги та 2,2 млрд — на субсидії).
Питання афганців і чорнобильців
Окремо Сергій Тігіпко зупинився на пільгах афганців і чорнобильців. Він нагадав, що 30 вересня Прем'єр-міністр України Микола Азаров від імені уряду підписав із представниками всеукраїнських громадських організацій афганців і чорнобильців меморандум щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян. «Домовленості, досягнуті з представниками громадських організацій, які приходили у парламент, уже внесено до проекту бюджету на 2012 рік, поданого у Верховну Раду», — сказав Віце-прем'єр- міністр.
Зокрема передбачається, що доплати до пенсій або щомісячна допомога членам сімей загиблих підвищується на 30%. Також наступного року на 20% збільшується розмір щорічної грошової допомоги до Дня Перемоги. Збільшуються і державні видатки на санаторно- курортне лікування, забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації.
«Збільшуючи виплати ветеранам та інвалідам війни, держава підтримує насамперед найбільш вразливі категорії населення. Люди, які втратили своє здоров'я на війні, можуть розраховувати на особливу увагу з боку держави і суспільства», — наголосив Сергій Тігіпко.
Крім того, він зауважив, що для чорнобильців та учасників війни залишаються пільги на сплату послуг ЖКГ, що існують нині.
Зростання пенсій
Відповідаючи на запитання парламентарів, Віце-прем'єр- міністр акцентував їхню увагу на тому, що у проекті бюджету на наступний рік передбачено кошти на збільшення пенсійних виплат багатьом категоріям громадян. Сергій Тігіпко повідомив, наприклад, що основний розмір пенсій для військовослужбовців та інвалідів війни порівняно з 2011 роком зросте на 25%. Зокрема, планується підвищення пенсій для інвалідів війни на 20%.
За словами Віце-прем'єр-мі- ністра, на 30% буде підвищено пенсії або щомісячне довічне грошове утримання членам сімей загиблих військовослужбовців та членам сімей померлих інвалідів Великої Вітчизняної війни, партизанів і підпільників.
Сергій Тігіпко звернув увагу парламентарів на те, що перший етап пенсійної реформи, який розпочався 1 жовтня, дасть змогу підвищити виплати най- біднішим пенсіонерам та підтримувати стабільність у пенсійному забезпеченні українців.
«Ми будемо мати стабільну ситуацію в Пенсійному фонді, у нас радикально зменшується дефіцит його бюджету. Це дає гарантії, що пенсії виплачують і виплачуватимуть своєчасно», — підкреслив Віце-прем'єр- міністр.
За словами Сергія Тігіпка, реалізація пенсійної реформи дасть змогу зменшити дефіцит бюджету Пенсійного фонду і розпочати системне підвищення пенсій.
«На наступний рік ми підвищимо середній розмір пенсії на 9,8%. Крім того, я переконаний, що наступного року ми повинні акумулювати кошти, щоб допомогти насамперед найменш забезпеченим пенсіонерам», — наголосив урядовець.
Пряма мова
Віце-прем'єр-міністр — Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко:
— Міністерство соціальної політики підготувало програму посилення соціального захисту найвразливіших категорій населення, яку найближчим часом буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів. Для боротьби з бідністю потрібно насамперед стимулювати економічне зростання, щоб мати кошти на виплату пільг та допомоги, а також реформувати систему підтримки найбідніших українців. Сьогодні тільки 23% коштів, які виділяють з бюджету для соціальної підтримки, доходить до незаможних людей. Вже підготовлено законопроект, який передбачає прив'язку всіх пільгових виплат до доходу людини. Якщо нам вдасться впровадити такий механізм, ми зможемо досить швидкими темпами вирішити проблему бідності.

Петро ДАНИЛЬЧУК,
 «ПЕНСІЙНИЙ КУР'ЄР».

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.