" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Чернігівська ОДА та обласне відділення УСВА підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41066923 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЧернігівська облдержадміністрація та обласне відділення Української Спілки ветеранів Афганістану під час конференції підписали Меморандум про взаємодію та співробітництво.
Документ є продовженням діалогу, розпочатого між представниками органів влади та ветеранами-«афганцями» після протестів проти прийняття закону, що передбачав обмеження пільг для 16 категорій населення.
На Чернігівщині підписаний Меморандум передбачає взаємні домовленості з боку облдержадміністрації та громадської організації. Зі свого боку ОДА взяла зобов'язання виносити на розгляд сесій обласної ради пропозицій щодо фінансування статутної діяльності організації «афганців», надання 100% знижки при оплаті вартості комунальних послуг; фінансування безоплатного ремонту приміщень, у яких проживають сім'ї загиблих. Крім того, йдеться про поліпшення медико-санітарного забезпечення та проведення інформаційної та культурно-просвітницької роботи.
У свою чергу, обласне відділення УСВА зобов'язується брати участь у заходах героїко-патріотичного виховання молоді, здійснювати заходи з благоустрою пам'ятників, пам'ятних знаків, обелісків, що увічнюють пам'ять воїнів, загиблих під час бойових дій на території інших держав; здійснювати заходи щодо підтримання злагоди у суспільстві, недопущення виникнення суспільного протистояння.
ImageЗа словами керівника УСВА Сергія Червонописького, саме «афганці» домоглися збереження низки пільг для населення та підписання Меморандуму з Кабінетом Міністрів. «На сьогодні переважна більшість пунктів Меморандуму включено до проекту бюджету на наступний рік», – повідомив він присутнім на конференції. Також С. Червонописький підкреслив, що «афганці» отримують від держави не пільги – «це компенсація втраченого на війні здоров'я». Керівник УСВА позитивно відзначив роботу  Чернігівського обласного відділення Спілки, яке, за його словами, є одним з кращих в Україні.
Голова обласного відділення УСВА О. Соколов висловив переконання, що підписаний документ допомагатиме у подальшому знаходити спільну мову з владою та вирішувати нагальні питання. Також під час конференції прийнято рішення районним та міським організаціям УСВА перейти на Єдиний статут.
 
Ірина Синельник.

МЕМОРАНДУМ
про взаємодію та співробітництво
між Чернігівською обласною державною адміністрацією
та Чернігівським обласним відділенням Української
Спілки ветеранів Афганістану

    Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівське обласне відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) з метою покращення рівня життєзабезпечення учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та воєнних конфліктів в інших державах (надалі — ветерани війни), членів сімей загиблих (померлих) і тих, хто пропав безвісти під час війни в Афганістані (надалі — сімей загиблих), усвідомлюючи необхідність посилення соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих, створення належних умов шанобливого ставлення до них, домовились про наступне.

   І. Чернігівська обласна державна адміністрація:
    1.    Виноситиме на розгляд сесій обласної ради пропозиції щодо фінансування статутної діяльності обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
    2.    Координуватиме роботу органів виконавчої влади області у питаннях соціально-правового захисту ветеранів війни та сімей загиблих щодо:
      -    моніторингу та оцінки соціального статусу ветеранів війни для виявлення їх потреб, створення належних умов проживання та своєчасного надання допомоги;
      -    підвищення рівня соціального обслуговування учасників бойових дій, інвалідів та членів сімей загиблих за місцем їх постійного проживання;
      -    налагодження механізму співпраці органів соціального захисту населення з громадськими організаціями по забезпеченню санаторно-курортними путівками ветеранів війни та членів сімей загиблих, а також виділенню путівок у санаторій ім. Семашко (с. Сімеїз, АР Крим) для всіх категорій учасників бойових дій за погодженням з обласним відділенням Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
   3.    Рекомендуватиме районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам міських рад за наявності відповідних джерел фінансування виносити на розгляд сесій районних, міських рад відповідні місцеві програми, які б передбачали:
     -    надання членам сімей загиблих 100%-ї знижки з оплати комунальних послуг;
     -    надання громадським організаціям ветеранів війни в Афганістані фінансової підтримки, а також приміщень, необхідних для здійснення їх статутних завдань;
     -    виділення коштів для підтримання в належному стані (ремонту) пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок, могил військовослужбовців, що загинули в Афганістані;
     -    фінансування безоплатного проведення ремонтів житлових приміщень, в яких проживають сім’ї загиблих;
     -    здійснення безоплатного поховання учасників бойових дій.
  4.    Рекомендуватиме органам місцевого самоврядування:
     -    передбачити одноразову безкоштовну приватизацію земельних ділянок, житлових та нежитлових споруд, які належать учасникам бойових дій, інвалідам війни та членам сімей загиблих під час виконання службових обов’язків у Афганістані;
     -    сприяти позачерговому виділенню земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво, введення садово-городнього господарства, будівництва гаражів в межах передбачених законодавством України.
  5.    Сприятиме поліпшенню медико–санітарного забезпечення ветеранів війни щодо:
     -    лікування інвалідів війни, учасників війни, учасників бойових дій та прирівняних до них по пільгах осіб в умовах обласного госпіталю для ветеранів та інвалідів війни, відділеннях (палатах) для ветеранів та інвалідів війни медичних закладів за територіальним принципом;
     -    покращення матеріально-технічну базу обласного госпіталю для ветеранів та інвалідів війни.
  6.    Проводитиме інформаційну та культурно-просвітницьку роботу в напрямах:
     -    організації щорічних заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав;
     -    сприяння в організації щорічного фестивалю військово-патріотичної пісні «Поклик серця», присвяченого Дню визволення України від фашистських загарбників;
     -    розгляду можливості безоплатного відвідування учасниками бойових дій, інвалідами війни закладів культури;
     -    висвітлення комунальними ЗМІ проблеми життєдіяльності ветеранів війни, діяльності органів влади по соціальному захисту даної категорії громадян.
   7.    Залучатиме Чернігівське обласне відділення Української Спілки ветеранів Афганістану до участі у формуванні та реалізації державної політики в напрямах:
     -    запрошення представників обласного відділення на засідання Громадської ради при облдержадміністрації під час розгляду питань, що пов’язані з його статутною діяльністю;
     -    організації зустрічей представників органів виконавчої влади з членами правління обласного відділення;
     -    залучення представників обласного відділення до роботи у складі консультативно-дорадчих органів облдержадміністрації, структурних підрозділів облдержадміністрації, оргкомітетів та робочих груп з підготовки проектів рішень з питань соціально-правового захисту відповідних категорій громадян, проведення героїко-патріотичної роботи та інших заходів суспільного життя в регіоні.

   ІІ. Чернігівське обласне відділення Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів):
    1.    Сприятиме діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у здійснення Програми реформ Президента України на 2011—2014 роки.
    2.    Здійснюватиме заходи щодо підтримання злагоди в суспільстві, недопущення виникнення суспільного протистояння.
    3.    Братиме участь у заходах закладів освіти та культури у напрямі героїко-патріотичного виховання молодого покоління.
    4.    Здійснюватиме заходи з благоустрою та впорядкування пам’ятників, пам’ятних знаків, обелісків, які увінчують пам’ять воїнів, загиблих під час бойових дій на території інших держав.
    5.    Здійснюватиме заходи щодо дослідницько-пошукової роботи, підготовки історико-документальних видань щодо подвигу воїнів під час бойових дій на території інших держав.

   ІІІ. Строк дії Меморандуму та внесення змін до нього:
    1.    Меморандум набирає чинності з дня його підписання та діє протягом п’яти років.
    2.    Сторони за взаємною домовленістю можуть вносити до Меморандуму зміни, які оформлюються окремим протоколом і будуть складати невід’ємну частину Меморандуму.
    3.    Будь-яка зі Сторін може припинити виконання умов Меморандуму, відіславши іншій Стороні письмове повідомлення про розірвання Меморандуму за шість місяців до передбачуваної дати припинення дії Меморандуму.
    4.    Припинення дії Меморандуму не впливає на стан і строки здійснення заходів, які не завершені на момент дії Меморандуму.
    5.    У разі, коли жодна із Сторін не повідомить іншій Стороні про намір припинити дію Меморандуму, його дія продовжується.
    6.    Узгодження окремих положень Меморандуму здійснюється шляхом проведення переговорів та консультацій між Сторонами.

На підтвердження викладеного Меморандум підписали уповноважені особи:
Від Чернігівської обласної 
державної адміністрації                                                            
В. Хоменко
 Від Чернігівського обласного відділення
Української Спілки ветеранів Афганістану
(воїнів-інтернаціоналістів)
О. Соколов
28 жовтня 2011 року
м. Чернігів.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.