" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Підписання Угоди у Рівному Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41062943 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Підписання Угоди у Рівному Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    1 листопада 2011 року було підписано  Угоду про взаємодію і співробітництво між Рівненською обласною державною адміністрацією, Рівненською обласною радою та Рівненською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
    Угоду, у присутності представників облдержадміністрації, облради, членів правління РОО УСВА, підписали уповноважені особи: В. М. Берташ – голова Рівненської обласної державної адміністрації, Ю. С. Кічатий – голова Рівненської обласної ради, М. П. Ражик – голова Рівненської обласної організації УСВА.
Прес-служба УСВА. 





УГОДА
про взаємодію і співробітництво між Рівненською обласною державною адміністрацією,
Рівненською обласною радою та Рівненською обласною організацією
Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаніоналістів)

м. Рівне   
1 листопада 2011 р.

    Рівненська обласна державна адміністрація. Рівненська обласна рада з одного боку, та Рівненська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) з іншого боку, (далі - Сторони), з метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, інвалідів, учасників бойових дій, членів сімей загиблих, створення належних умов їх життєзабезпечення та шанобливого ставлення до них. усвідомлюючи необхідність посилення соціального захисту ветеранів війни домовилися про нижченаведене:
   І. Рівненська обласна державна адміністрація та Рівненська обласна рада беруть на себе такі зобов'язання:
     1.    Забезпечити соціальні виплати, надання пільг, компенсацій та гарантії відповідно до норм чинного законодавства.
     2.    В установленому порядку в межах своєї компетенції у 2012 році вжити заходів щодо:
      2.1.    забезпечення виплати допомоги сім'ям загиблих з обласного бюджету;
      2.2.    збільшення видатків для зубопротезування ветеранам війни на 25 відсотків проти 2011 року;
      2.3.    виконання норм Закону України від 22.10.93 р. №3552-ХІІ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо безплатного проїзду міськими та приміськими маршрутами на території Рівненської області ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих;
      2.4.    визначення в обласних, районних, міськрайонних, міських лікарнях палат для лікування ветеранів війни і забезпечення їх безоплатного лікування;
      2.5. забезпечення в поліклінічних медичних закладах області ветеранів війни, членів сімей загиблих позачерговим, безкоштовним обстеженням:
      2.6.    забезпечення щорічного оздоровлення ветеранів війни - воїнів-інтернаціоналістів;
      2.7.    проведення безоплатної диспансеризації всіх категорій ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій. членів сімей загиблих га членів сімей померлих учасників бойових дій, та за її результатами забезпечення лікування у лікувально-профілактичних закладах області;
      2.8.    забезпечення житлом ветеранів війни (воїнів-інтернаціоналістів): інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій;
      2.9.    проведення моніторингу громадських ветеранських організацій щодо реальної чисельності ветеранів війни: інвалідів, учасників бойових дій, сімей загиблих.
      2.10.    надання ветеранським організаціям фінансової підтримки для здійснення їх статутних завдань, забезпечення приміщеннями та засобами зв'язку;
      2.11 забезпечення належного стану утримання могил, військових поховань, будівництва та відновлення (ремонту) пам'ятників, обелісків, меморіальних дошок та інших пам'ятних місць;
      2.12. сприяння проведенню заходів та військово-спортивних змагань, присвячених вшануванню пам'яті загиблих та померлих учасників бойових дій.
     3. Рекомендувати міським та селищним радам вирішити питання виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову в межах міст та населених пунктів, а також садово-огородніх ділянок.
   ІІ. Рівненська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів - інтернаціоналістів) бере на себе зобов'язання:
     1.    З метою зниження соціальної напруги серед ветеранів війни провести відповідну інформаційно-роз'яснювальну роботу серед цієї категорії громадян щодо положень Угоди.
     2.    Здійснювати моніторинг пропозицій ветеранів війни та своєчасно вносити їх на розгляд облдержадміністрації, облради для підготовки проектів відповідних доручень та рішень.
     3. Розробити заходи щодо залучення учасників бойових дій до військово-патріотичного виховання дітей та молоді.
    
     Угода набирає чинності із дня підписання Сторонами та буде діяти упродовж п'яти років.
     Сторони взаємною домовленістю можуть вносити до Угоди зміни та доповнення, які будуть оформлюватись окремими протоколами і складатимуть невід'ємну частину Угоди.
     Будь-яка із Сторін може припинити дію Угоди, надіславши іншим Сторонам письмове повідомлення про такий намір за три місяці до передбачуваної дати припинення дії Угоди.
     Припинення дії Угоди не впливає на виконання і терміни конкретних заходів, узгоджених відповідно до його положень та незакінчених на момент припинення дії Угоди.
     У випадку, якщо жодна із Сторін не повідомить іншу Сторону про намір припинити дію Угоди, його дія автоматично продовжується на один рік.
     Врегулювання можливих різних тлумачень положень Угоди вирішується шляхом переговорів та консультацій між Сторонами.
    
     На підтвердження зазначених положень Угоди підписали уповноважені особи :

Голови Рівненської обласної держадміністрації
В. М. Берташ
Голова Рівненської обласної ради
Ю. С. Кічатий

 Голова Рівненської обласної організації
Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів)
М. П. Ражик

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.