" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Підписання Меморандуму у Одеської області Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41067944 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Підписання Меморандуму у Одеської області Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    3 листопада 2011 року було підписано Меморандум щодо взаємодії та співпраці між Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською обласною радою та громадською організацією «Одеська обласна Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)».
    Меморандум, у присутності представників облдержадміністрації, облради, засобів масової інформації, членів правління обласної Спілки ветеранів Афганістану, підписали Е. Л. Матвійчук – голова Одеської обласної державної адміністрації, М. В. Пундик – голова Одеської обласної ради, О. П. Радукан – голова громадської організації «Одеська обласна Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)».
    Меморандум набирає чинності з дня його підписання Сторонами та діє протягом до 2015 року.
Прес-служба УСВА.


МЕМОРАНДУМ
щодо взаємодії та співпраці
між Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською обласною радою 
та громадською організацією «Одеська обласна Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)»
Місто Одеса,  28 жовтня 2011 р.
                          
    Одеська обласна державна адміністрація, Одеська обласна рада з одного боку та громадська організація «Одеська обласна «Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів») з іншого боку з метою збереження злагоди у суспільстві, забезпечення гідного рівня життя воїнів-інтернаціоналістів, створення належних умов їхнього життєзабезпечення, усвідомлюючи необхідність посилення соціального захисту домовились про наступне:
    1. Одеська обласна державна адміністрація та Одеська обласна рада  бере на себе наступні зобов`язання щодо поліпшення соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів, сімей загиблих (померлих) в Афганістані та на території інших держав, незалежно від їх приналежності та участі у будь-яких громадських організацій та об`єднань, за рахунок коштів обласного бюджету:
        1.1. забезпечити у 2012 році збільшення на 25% виділення коштів з обласного бюджету на цільову адресну допомогу ветеранам війни в Афганістані та на території інших держав (інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій) (далі – ветерани війни) до загальної суми 2 515,0 тис. грн., в т.ч.:
        - ежемісячна виплата інвалідам війни Одеської області 1, 2, 3 групи інвалідності не менш ніж 300 грн. у місяць;
        - санаторно-курортне лікування і оздоровлення ветеранів війни на суму не менше ніж 600, 0 тис. грн.. Ці кошті повинні бути розподілені по принципу «вільного вибору» адресантом цієї цільової адресної допомоги;
        1.2. забезпечити у 2012 році збільшення на 25% виділення коштів з обласного бюджету на виплату щомісячної цільової адресної допомоги сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців, які брали участь в бойових діях Республіки Афганістан та на території інших держав з розрахунку  не менш ніж 500 грн. у місяць на сім`ю до загальної суми 1 700,0 тис. грн.;
        1.3. забезпечити надання цільової адресної допомоги ветеранам війни відповідно до вимог чинного законодавства України на засадах відкритості, прозорості, соціальної справедливості;
        1.4. забезпечити щорічне фінансування та контроль за наявністю в стаціонарних медичних закладах безкоштовних медикаментів для ветеранів війни, згідно переліку встановленого Кабінетом Міністрів України;
        1.5. забезпечити контроль за виконанням чинного законодавства України  щодо пільгового зубопротезування ветеранів війни на суму не менш ніж на суму 200, тис. грн.. з обласного бюджету  в Одеську обласну стоматологічну поліклініку,  розташовану за адресою: вул.  Торгова, 7.   
        1.6. забезпечити контроль у 2012 році за проведенням безплатного медичного обстеження та диспансеризації усіх категорій ветеранів війни Одеської області;
        1.7. забезпечити щорічний контроль за виконанням чинного законодавства України  на території Одеської області щодо безплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування та автобусами приміських і міжміських маршрутів, незалежно від відстані та місця проживання ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих;
        1.8. вивчити можливість прийняття Плану заходів щодо створення Програми по забезпеченню житловою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантіях їх соціального захисту”;
        1.9. провести у 2011-2012 р.р. Головним управлінням соціального захисту спільно з громадськими організаціями воїнів інтернаціоналістів моніторинг діяльності громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів з метою справедливого розподілу фінансової підтримки громадських об`єднань воїнів-інтернаціоналістів (п. 1.10)
        1.10. забезпечити фінансову підтримку обласних громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів  у сумі не менш, ніж 200, 0 тис. грн. згідно закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» стаття  20.
        1.11. зобов’язати  всіх  керівників державних  установ, в тому рахунку обласну та районі держадміністрації, обласну, міські, районі та селищні  ради депутатів, та інші органи державної влади виконувати ст.  13 пункт 26 - Закону України  «Про статус ветеранів війни,   гарантії  їх  соціального захисту». 

    2. Громадська організація «Одеська обласна Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів»)» бере на себе такі зобов`язання:
        2.1. з метою зниження соціальної напруги серед ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих, які мешкають в Одеської області, провести відповідну інформаційну та роз`яснювальну роботу серед цих громадян щодо діяльності Уряду в цьому напрямку, зобов`язань обласної державної адміністрації та обласної ради;
        2.2. здійснювати збір пропозицій представників вищезазначених категорій населення для інформування структур обласної та місцевої влади з метою своєчасного реагування та задоволення їх потреб у межах затвердженого обласного бюджету.

    3. Строк дії Меморандуму та внесення змін до нього:
        3.1. Меморандум набирає чинності з дня його підписання Сторонами та діє протягом до 2015 року.
        3.2. Сторони за взаємною домовленістю можуть вносити до Меморандуму зміни, які оформляються окремими протоколами і становлять невід`ємну частину Меморандуму.
        3.3. Сторона може припинити виконання умов Меморандуму, відіславши іншій Стороні письмове повідомлення про такий намір за шість місяців до передбачуваної дати припинення дії Меморандуму.
        3.4. Припинення дії Меморандуму не впливає на стан і строки здійснення заходів, які не завершені на момент припинення його дії.
        3.5. У разі коли жодна із Сторін не повідомить іншій Стороні про намір припинити дію Меморандуму, його дія продовжується на один рік.
        3.6. Узгодження окремих положень Меморандуму здійснюється шляхом проведення переговорів та консультацій між Сторонами.

ПІДПИСИ ПОВНОВАЖНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ:

Від Одеської обласної державної адміністрації
Голова                                          _______________  Е.Л. Матвійчук

Від Одеської обласної ради
Голова                                          _______________   М.В. Пундик

Від громадської організації
«Одеська обласна Спілка ветеранів Афганістану
(воїнів-інтернаціоналістів)»
Голова                                          ________________    О. П. Радукан

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.