" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам у Нетішині Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41142647 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам у Нетішині Надрукувати Надіслати електронною поштою
        29 жовтня 2011 року у місті Нетішин відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака загиблим учасникам бойових дій в Афганістані і на території  інших держав.
       Розташований він неподалік двох будівель – адмінбудинку виконавчого комітету міської ради та спорткомплексу «Енергетик». Урочисту подію, яку супроводжували виступи та вручення почесних грамот різного рівня, відвідали понад 300 осіб. Захід відкрила Нетішинський міський голова О. І. Омельчук, вручивши почесні грамоти членам Нетішинської міської організації УСВА, які зробили особистий внесок у спорудження пам’ятного знака. Голова міських організацій ветеранів України і УСВА В. В. Шеліванов у той день не лише вручав почесні грамоти і нагороди представникам міських осередків політичних партій Партія регіонів, Фронт змін, Соціалістична партія України, а й сам отримав нагороду від голови Хмельницької обласної організації УСВА М. І. Приступи, яку також представляли його заступник А. М. Козак і секретар Л. А. Алєксєєва. Надійшли привітання і почесні грамоти для вручення й від голови УСВА С. В. Червонописького.
     Почесними присутніми на зібранні, частина яких тримала слово, були секретар Нетішинської міської ради М. М. Степаненко, заступник міського голови І. В. Панчук, депутат міської ради П. І. Шелепало, заступник генерального директора з економіки і фінансів ВП «Хмельницька АЕС» А. П. Шестак, начальник відділу освіти М. А. Моцик, дружина воїна-«афганця» М. О. Самохіна. Освятили пам’ятний  знак настоятель Свято-Дмитріївської церкви отець Василь.
     Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану. Майже 23 роки минуло відтоді як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать й досі. Священною є пам’ять про героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку. Скільки лишилось у вічному горі матерів, дітей-сиріт, коханих, а скільки інвалідів, поламаних доль?
        І ця визначна подія у Нетішині зібрала представників міських і районних організацій УСВА аби засвідчити єдність воїнів-«афганців» Хмельниччини. Кожен з них зворушливо згадував про ті часи, де вони в ім’я  волелюбного афганського народу готові  
були віддати найдорожче – життя. Звучить салют в знак шани  землякам, пам’яті їх подвигу.
     Пам’ятний  знак воїнам-«афганцям» і воїнам-інтернаціоналістам у місті Нетішині відкрито. Біля нього покладаються вінки, квіти, аби вшанувати тих, хто не повернувся з бою, хто вже через рани не дожив до цього часу.
     Пам’ять вічна, ніколи не забудеться минуле. Бо ми живемо і за тих, хто поліг у Афганістані. Слава воїнам-«афганцям» і учасникам бойових дій! Хай ніхто  ніколи не покличе на будь-яку війну молоде покоління нашої держави.

Петро ШЕЛЕПАЛО,
заступник голови ради Нетішинської міської
організації УСВА з питань інформаційного
забезпечення, майор запасу.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.