" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Всесвітня Федерація ветеранів війни Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41122379 Відвідувачів
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Всесвітня Федерація ветеранів війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image       15–17 листопада  у столиці  Норвегії  відбулося друге засідання Постійної Комісії Всесвітньої  Федерації  ветеранів війни.
      У роботі засідання  взяли участь делегації  63 країн. Україну на поважному форумі в Осло представляли С. В. Червонописький – голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), керівник робочої групи Постійної Комісії ВФВВ  по Східній  Європі, В. Г. Сіроштан – перший заступник голови Державної служби України у справах  інвалідів та ветеранів,  А. В. Дерев’янко – радник голови УСВА, заступник голови Київської міської спілки ветеранів Афганістану,  В. М. Осіпенко і С. Я. Татаренко – представники Всеукраїнської Спілки учасників війни. 
Image      Зустріч  в основному   було присвячено роботі  у справах жінок, а також аналізу забезпечення  соціально-економічної підтримки ветеранів збройних сил Південної Африки (для цього урядом два роки тому було створено департамент військових ветеранів, який займається питаннями покращання житлових умов ветеранів і постійно співпрацює з ВФВВ).
      На засіданні виступили Грета Фаремо – міністр оборони Норвегії, Абдул Хамід Ібрагім – президент Всесвітньої  Федерації  ветеранів війни, Дан-Вігго Бергтун – віце-президент ВФВВ, голова Постійної комісії з європейських справ, Хельдже  Олсен – президент Норвезької  асоціації ветеранів і миротворців,  Елізабет Свері – віце-президент ВФВВ, голова Постійної комісії у справах жінок.
     Абдул Хамід Ібрагім  від імені учасників конференції подякував урядові Норвегії за гостинність і  сприяння у роботі,  розповів про чисельний склад і діяльність  Постійної комісії у справах жінок за останні Image роки. Він відзначив, що цю комісію було створено у 1982 році, активність і чисельність її була спочатку низькою, а зараз справи покращуються. Але, на жаль, на цій зустрічі тільки 21 країну представляли жінки. Це  20 відсотків  повного членства ВФВВ, що  налічує  93 країни. Такий стан треба розглянути і виправити. Велику роботу в цьому напрямі веде  голова комісії  Елізабет Свері,  якій треба  допомагати і підтримувати, – сказав президент ВФВВ. – У комісії є великий потенціал, щоб стати всесвітнім міжнародним форумом із захисту прав і свобод жінок і дітей. 
      За підсумками зустрічі  прийнято  резолюцію  Постійної Комісії Всесвітньої  Федерації  ветеранів війни.


Прес-служба УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.