" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Підписання Меморандуму у Черкаський області Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41124247 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Підписання Меморандуму у Черкаський області Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image30 листопада підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між Черкаською обласною державною адміністрацією, Черкаською обласною радою та Черкаською обласною організацією Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Документ у присутності представників облдержадміністрації, облради, членів правління обласної організації СВА підписали Ю. В. Тимошенко – заступник голови облдержадміністрації, В. П. Черняка – голова обласної ради, О. В. Рибченко – голова обласної організації СВА.
Облдержадміністрація, обласна рада в межах наданих повноважень беруть на себе зобов'язання: забезпечити соціальні виплати, надання пільг, компенсацій та гарантій у розмірах, не нижче, що фактично виплачуються; рекомендувати головам райдержадміністрацій, міським головам при формуванні місцевих бюджетів передбачити: виплату щомісячної грошової допомоги сім'ям загиблих воїнів Афганістану у розмірі 200 грн.; видатки на фінансову підтримку районних та міських організацій Спілки ветеранів Афганістану; сприяти зубопротезуванню учасників бойових дій, ветеранів війни, виходячи з обсягу асигнувань, передбачених на утримання галузі; розглянути питання про надання допомоги щодо працевлаштування учасників війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів); забезпечити безоплатний проїзд на території Черкаської області для учасників бойових дій, інвалідів та членів сімей загиблих відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;визначити в обласній, міських, районних лікарнях палати для лікування учасників бойових дій, ветеранів війни і забезпечити їм лікування у межах бюджетного фінансування; забезпечити в поліклінічних медичних закладах області позачергове обстеження учасників бойових дій, інвалідів та першочергове обстеження членів сімей загиблих відповідно до чинного законодавства; проводити щорічну безоплатну диспансеризацію учасників бойових дій, інвалідів, членів сімей загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій. За її результатами забезпечити лікування у медичних закладах області та направлення на санаторно-курортне лікування; відпрацювати механізм забезпечення безоплатними санаторно-курортними путівками інвалідів війни, учасників бойових дій та членів сімей загиблих для лікування у санаторіях області. Розробити механізм забезпечення житлом учасників бойових дій (воїнів-інтернаціоналістів), членів сімей загиблих та членів сімей
померлих учасників бойових дій; забезпечення автомобілями інвалідів війни в Афганістані; за потреби забезпечувати районні та міські організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) офісними приміщеннями та засобами зв'язку; при формуванні обласного бюджету передбачити кошти на фінансову підтримку Черкаської обласної Спілки ветеранів Афганістану; сприяти проведенню заходів та військово-спортивних змагань, присвячених пам'яті загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані; забезпечити належний стан утримання пам'ятників, пам'ятних знаків та інших пам'ятних місць, пов'язаних з воїнами-інтернаціоналістами; розглядати клопотання і вносити пропозиції щодо нагородження воїнів-інтернаціоналістів державними нагородами, нагородами обласної державної адміністрації та обласної ради.Рекомендувати органам виконавчої влади та місцевого самоврядування підписати угоди про взаємодію та співробітництво з районними, міськими організаціями Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Усе це зафіксовано у підписаному Меморандуму.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.