" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - За соціальну підтримку ветеранів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41079462 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Укрінформ
За соціальну підтримку ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВідбулося розширене засідання президії Шепетівської спілки ветеранів Афганістану, на якому розглянуто питання покращання соціального захисту ветеранів війни. На захід були запрошені представники виконавчої влади.
Учасники засідання обговорили, внесли пропозиції й зауваження до меморандуму про співробітництво між ветеранською організацією і міською, районною радами, райдержадміністрацією, йшла мова про роботу депутатів щодо сприяння ветеранам, підтримки їхніх соціальних пільг.
Депутат Хмельницької обласної ради В. М. Мовсісян висловився за підтримку меморандуму із співробітництва між владою і ветеранами Афганістану щодо забезпечення їхніх соціальних прав. Він запевнив, що допомагатиме в організації патріотично-виховних заходів, які проводять «афганці».
Оцінюючи кроки влади, депутат міської ради, ветеран Афганістану  І. Р. Карчевський говорив про лікування учасників бойових дій у місцевих державних і приватних закладах охорони здоров’я. Він акцентував увагу й на проблемах, пов’язаних з фінансуванням соціальних пільг, чому вони виникають.
— Я вважаю, що органам місцевого самоврядування необхідно ініціювати заходи з перегляду всіх рівнів пільговиків щодо правильності надання їм пільг. Вони повинні ініціювати подання саме про інвентаризацію посвідчень, які «вимивають» бюджетні кошти, позбавляючи підтримки тих, кому це потрібно насамперед. Адже не секрет, що за часи незалежності України кількість ветеранів та інших пільгових категорій збільшилась мало не удвічі. І це у той час, коли ми офіційно не воювали і ветеранів Великої Вітчизняної стає все менше. Уряду до цього треба поставитися серйозно і принципово, — висловив свою думку І. Р. Карчевський.    
На заході виступили учасники бойових дій, ветерани Афганістану В. Пипич, Ю. Казмірчук, М. Паляниця, О. Гуринович, В. Косогов.
Голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану В. М. Окорський зачитав текст угоди, який підготовлено громадською організацією та органами влади району і міста. Учасники заходу її підтримали, хоча було внесено низку поправок і пропозицій. Зокрема, щодо збереження пам’яток, іменних стел загиблим воїнам-інтернаціоналістам, оновлення музейних експозицій в освітніх закладах.

В. ВАСИЛЕНКО.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.