" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Підписання Угоди у Кіровоградській області Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40984397 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Підписання Угоди у Кіровоградській області Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image02 грудня у Кіровоградської області підписано Угоду про взаємодію і співробітництво між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, Кіровоградською обласною радою та Кіровоградською обласною організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Угоду, в присутності активістів обласної організації УСВА, начальників управлінь облдержадміністрації, представників громадськості, засобів масової інформації підписали Сергій Миколайович Ларін – голова Кіровоградської обласної державної адміністрації, Микола Михайлович Ковальчук – голова Кіровоградської обласної ради і Віталій Вікторович Токарєв – голова Кіровоградської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.
Під час підписання документу  голова облдержадміністрації Сергій Ларін зазначив, що конструктивний діалог та плідна співпраця – це пріоритети, якими повинна керуватися влада у взаємовідносинах з воїнами-інтернаціоналістами – ветеранами Афганістану.
– Положення Угоди є результатом спільної роботи, в якій взяли участь фахівці облдержадміністрації, члени профільної комісії обласної ради та ветерани-«афганці». Угода вкотре свідчить про той суспільний діалог, який є між владою і громадськістю на всіх рівнях у напрямку вирішення суспільно-значущих, я б сказав, чутливих для суспільства проблем. До таких проблем належить і питання надання пільг та інших соціальних виплат нашим воїнам-інтернаціоналістам. І саме наше бажання вести цей конструктивний діалог, спільно вирішувати складні проблеми і питання знайшло практичне втілення у тексті сьогоднішньої Угоди, – відзначив голова облдержадміністрації.
Також Сергій Ларін торкнувся ключових положень Угоди: – У підготовчій роботі було опрацьовано декілька так званих «блоків»: соціальні пільги і виплати ветеранам, медичне обслуговування та оздоровлення, допомога при здійсненні статутних завдань обласній, районним та міським громадським організаціям УСВА, збереження на території області пам’яті про загиблих воїнів-«афганців», зокрема, підготовка в області до відзначення 25-ї річниці завершення війни в Афганістані.
Відповідно до Угоди місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування рекомендовано передбачити у проектах бюджетів на 2012 рік знижку плати за користування комунальними послугами та квартирну плату до 100 % в межах середніх норм споживання – сім’ям загиблих учасників бойових дій в Республіці Афганістан.
ImageТакож під час прийняття місцевих бюджетів на відповідний рік заплановано передбачити кошти на виплату матеріальної допомоги до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається 15 лютого, у розмірі до 1000 гривень – сім’ям загиблих та інвалідам війни.
Передбачається забезпечити безоплатний проїзд для ветеранів війни: інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих на території Кіровоградської області в автобусах на внутрішньообласних маршрутах загального користування відповідно до чинного законодавства України. Забезпечити в поліклінічних медичних закладах області позачергове, безкоштовне обстеження ветеранів війни, членів сімей загиблих. Проводити щорічну безоплатну диспансеризацію всіх категорій ветеранів війни: інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій та за її результатами забезпечити лікування у лікувально-профілактичних закладах області.
Голова обласної організації УСВА Віталій Токарєв зазначив: – Сьогодні відбувся черговий крок у сторону позитивних зрушень у взаємовідносинах між обласною владою та обласною організацією ветеранів Афганістану. З підписанням Угоди ми у значній мірі знімаємо ту соціальну напругу, яка, починаючи з вересня нинішнього року виникла серед ветеранів бойових дій, воїнів-інтернаціоналістів. Мені дуже приємно визнати, що вперше за останні 5-6 років обласна влада, а також влада на місцях повернулися обличчям до проблем учасників бойових дій, ветеранів-інвалідів, членів сімей загиблих воїнів. У свою чергу, наша організація гарантує всебічну підтримку обласної влади у її позитивних починаннях у напрямку реалізації соціальних та інших програм, спрямованих на розвиток області. Ми вже розпочали рух уперед.
Звертаючись до присутніх, Сергій Ларін сказав: – Хочу наголосити, що Угода про взаємодію і співробітництво – це своєрідний план, дорожня карта наших спільних дій на майбутнє. Вона має наповнитися конкретними справами, і ми готові до такої роботи. – Я переконаний, що у цьому мене підтримають усі учасники яких стосується цей документ! Тож спільно будемо рухатися цим  шляхом.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.