" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - МУКАЧІВСЬКОМУ ВІЙСЬКОВОМУ ГОСПІТАЛЮ – 70! Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41078996 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
МУКАЧІВСЬКОМУ ВІЙСЬКОВОМУ ГОСПІТАЛЮ – 70! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКолектив Мукачівського військового госпіталя відсвяткував 70-ту річницю з дня створення. З цієї нагоди у драматичному театрі міста відбулися урочистості, під час яких ювілярів привітали представники органів державної влади та місцевого самоврядування, Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, ветерани військової служби госпіталю. Зокрема до медиків завітали міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, архієпископ Мукачево-Ужгородської православної єпархії Феодор, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда та інші.
Розпочинаючи свято начальник госпіталю, підполковник медичної служби Ярема Бекер коротко зупинився на історичних віхах становлення та окреслив славний бойовий шлях цієї військової частини.
Image– За час Великої Вітчизняної війни госпіталь надав медичну допомогу кільком десяткам тисяч поранених та хворих. Близько вісімдесяти відсотків з них, стараннями медиків у погонах, повернулися на фронт, – зазначив офіцер. – Із 7 серпня 1945 року постійним місцем дислокації є Мукачево, в корпусах колишнього військового шпиталю, споруджених у період 1892-1893 років. У повоєнні роки військові медики широко розгорнули лікувально-діагностичну роботу не лише серед особового складу військових частин Закарпаття, а й серед місцевого населення, – наголосив підполковник медичної служби Ярема Бекер.
Багато теплих слів прозвучало від начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковника медичної служби Івана Гайди, який високо оцінив професіоналізм медиків-закарпатців та виловив переконання в тому, що славні традиції закладені попередника продовжуватимуться також і новим поколінням.
– На сьогоднішній день колектив складають більше 150 медичних працівників. Функціонує 10 відділень, поліклініка, 11 медичних кабінетів, щороку у госпіталі проходять диспансеризацію та лікування близько 3500 військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та пенсіонерів Міністерства оборони України. За амбулаторно-поліклінічною допомогою щороку до цієї установи звертається близько 15000 осіб. Особовий склад багато зусиль спрямовує на покращення показників в організації надання медичної допомоги відповідним категоріям зони відповідальності. Переважна кількість лікарів мають вищу та першу кваліфікаційні категорії та працюють більше 10 років, – зазначив полковник медичної служби Іван Гайда.
ImageЗ вітальним словом до військових медиків звернувся і Глава Мукачівської православної єпархії Феодор. У ньому він зазначив, що служіння священика і лікаря є схожими, адже лікар лікує тілесні хвороби, а священнослужитель – духовні. Саме тому співпраця і гармонія цих двох професій є актуальною і важливою. Також владика побажав зустрітися усім в такому ж складі на святкуванні 100-річчя госпіталю.
З нагоди свята кращих військовослужбовців та працівників Збройних Сил України було нагороджено цінними подарунками, грошовими преміями. Грамотами від начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону були відзначені підполковники медичної служби Ярема Бекер, Юрій Лендєл, Володимир Недбалу, працівники Збройних Сил України Ігор Вешелені, Володимир Гмиря, Едуард Кріштофорієв.
Учасники урочистих зборів з цікавістю переглянули документальний відеофільм «Лікарі в погонах», в якому зібрано унікальний відеоматеріал про будні військових медиків на теренах Закарпатського регіону. Та щиро аплодували винагороджуючи старання та майстерність учасників художньої самодіяльності.
Віталій ІВАНОВ,
Підполковник.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.