" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Правління УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41079045 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Правління УСВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image      21 грудня 2011 року відбулося  чергове засідання Правління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) з наступним порядком денним:
      – про ротацію у складі Правління УСВА;
      – про  роботу Правління УСВА у 2011 році;
      – інформації заступників голови УСВА О. І. Міхнюка, В. І. Крутія, А. О. Богданова,  А. В.  Бабенко;   
      – різне.
      На початку роботи Правління учасники і запрошені хвилиною мовчання вшанували пам’ять передчасно померлого 17 листопада бойового побратима, голову Київських обласних організацій УСВА і ОВУ Красулю Василя Михайловича.
      Голова УСВА С. В. Червонописький довів, що зараз виконує обов’язки голови  Київської обласної організації УСВА Іван Іванович Ковель. Також  30 листопада відбулася V звітно-виборна конференція Тернопільської обласної організації і за результатами голосування новим головою Тернопільської  обласної організації УСВА обрано Сергія Євгеновича Лісового, відповідно до цього його було введено до складу Правління УСВА. Також на засіданні Правління було офіційно представлено нещодавно призначеного заступника голови УСВА – Віталія Івановича Крутія, що відповідатиме за інформаційне забезпечення діяльності УСВА та зв’язки з громадськістю.
      Голова Спілки Сергій Червонописький доповів про роботу організації у 2011 році. Окремо було відзначено – плідну  міжнародну співпрацю Спілки з Всесвітньою Федерацією ветеранів війни, Всеросійською громадською організацією «Бойове братерство», Комітетом у справах воїнів-інтернаціоналістів СНД, організаціями ветеранів війни країн СНД. Також в доповіді прозвучала детальна інформація про те, що продовжується увічнення пам’яті загиблих наших бойових побратимів, вже у восьмі областях країни відкритті пам’ятники у кожному районі. Відкриваються меморіальні дошки, друкуються книги пам’яті. Проводяться багато різних змагань, пісенних фестивалів військово-патріотичного  напрямку. Окрему увагу під час засідання Голова організації приділив питанню передплати на газету УСВА «Третій тост» на 2012 р.
      Крім того, у доповіді були відзначені ключові події поточного року, в тому числі те, що Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) вкотре  довела свою силу і згуртованість, коли на прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту № 9127, який обмежував соціальні гарантії 16 категоріям нашого населення, 20 вересня  провела Всеукраїнську протестну акцію. УСВА примусила владу йти на діалог і зняти законопроект з порядку денного у парламенті. Результатом подальших  тривалих переговорів став підписаний 30 вересня Меморандум про взаємодію і співробітництво між Кабінетом Міністрів України і Українською Спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Зараз відповідний  документ, дякуючи роботі активу територіальних, місцевих і районних організацій, підписаний у більшості областей України.
      На Правлінні також виступили  голови обласних організацій П. В. Ментов, В. М. Волошин, О. О. Шувалов, О. П. Пермінов, Ю. П. Купчій, В. В. Токарев, М. Л. Магеровський, В. О. Корчуков, О. В. Рибченко, О. В. Соколов і інші. Вони, в свою чергу, доповіли про роботу територіальних організацій, про хід підписання, та подальшу реалізацію Меморандуму на місцях.
      У виступі заступника голови УСВА О. І. Міхнюка була надана інформація про діяльність Консультативної ради при КМУ, про пропозиції та вимоги, які було висунуто останнім часом до влади.
      Серед інших питань, були затверджені кандидатури делегатів – представників УСВА на VI з’їзд Організації  ветеранів України, обговорено звернення керівника колективу «Контингент» Костянтина Авсеєвича, а, також, була надана інформація про хід будівництва в Києві Храму «Всіх святих воїнів» та про підготовку до створення Всеукраїнського меморіального комплексу воїнів-інтернаціоналістів, з цього питання доповідав голова Київської міської спілки ветеранів Афганістану М. М. Гончаренко.
      З усіх вищезазначених питань були прийняти відповідні рішення Правління.
Прес-служба УСВА.


Рішення правління з  другого питання:
      1. Інформацію про роботу Правління  УСВА в 2011 році взяти до відома.
      2. Схвалити міжнародну діяльність УСВА  в 2011 році:
         •    продовжити роботу по  посиленню  міжнародної діяльності УСВА в 2012 році.
 (від. Червонопиский С. В., члени Правління УСВА)
         •    ширше висвітлювати міжнародну діяльність УСВА в ЗМІ, газеті "Третій Тост", на сайті УСВА.
(від. Крутій В. І., Січевий В .М.)

      3. Продовжити роботу з виконання вимог Статуту УСВА у  територіальних і місцевих  організаціях:
            •    у всіх територіальних організаціях УСВА підвести підсумки  діяльності за рік,
(грудень - січень  2012 р. від. голови територіальних організацій)
            •    відповідно до  статуту  УСВА:
            у встановлений термін провести звітно-виборні конференції, всі критичні зауваження, висловлені на конференціях узагальнити, скласти плани усунення недоліків, копії планів і  виписки про обрання голів організацій та голів ревізійних  комісій  представити в апарат УСВА  у двотижневий строк.
(від. голови територіальних організацій).

      4. Посилити контроль за виконанням положень підписаних меморандумів. Питання виконання положень меморандумів регулярно обговорювати на  засіданнях правлінь. Про зриви й спроби невиконання положень оперативно інформувати Голову УСВА.
  (від. голови територіальних організацій).

      5. Головам територіальних організацій  підняти особисту виконавську дисципліну, забезпечити своєчасне подання даних до  центрального  апарату  УСВА.
(від. голови територіальних організацій).


До питання по конкурсу
      1. Інформацію із проведення огляду – конкурсу на кращу організацію УСВА взяти до відома.

      2. До 1 квітня 2012 року організувати обговорення  «Положення та  умови проведення огляду – конкурсу на кращу організацію УСВА» для чого   розмістити  їх на сайті й опублікувати на сторінках газети «Третій тост».
(відповідальні: Литвинов О .В., Крутій В. І., Січевий В. М.).

      3. Узагальнені  «Положення  та  умови проведенні огляд – конкурсу на кращу організацію УСВА» подати на затвердження Правління УСВА у квітні – травні 2012 року.
(відповідальні: Литвинов О .В., Крутій В. І.).

      4. Оголосити 2012 рік, роком місцевої  організації УСВА.
      Головам територіальних організацій УСВА  до 25 листопаду 2012 року провести огляди   своїх місцевих  організацій, кращих представити для участі в  огляд - конкурсі УСВА.
(відповідальні: голови територіальних організацій УСВА).

      5. Комісії підвести підсумки огляду розглянути подання та  15 грудня 2012 року визначити переможців огляду – конкурсу серед місцевих організацій УСВА, внести необхідні корективи в положення, довести їх до всіх організацій  УСВА.
(відповідальні: Литвинов О. В., Крутій В. І.).

      6. У 2013 році провести розширений огляд – конкурс  організацій УСВА, за схемою місцева  організація – територіальна організація,  підсумки  підвести на засіданні Правління УСВА в грудні 2013 року.
(відповідальні: Литвинов О. В., Крутій В. І.).

По виступу  Гончаренка М. М.
      1. Інформацію голови Київської міської спілки  ветеранів  Афганістану  взяти до відома
      2. Голові УСВА  Червонопиському С. В. та  Голові Київської міської спілки  ветеранів  Афганістану  Гончаренко М. М. надати допомогу голові  Дніпровського районного відділення спілки  ветеранів Афганістану  Трискачу С. М. у юридичному відведення земельної ділянки  під будівництво храму  «Всіх святих воїнів».
(від. Червонопиский  С.В. Гончаренко М.М.)

      3. Головам територіальних  організацій  УСВА не допускати початку будівництва пам'ятників, каплиці, меморіальних комплексів без законного оформлення виділення земельних ділянок під них.
(від. голови територіальних організацій УСВА).

      4. Головам  територіальних організацій для створення Всеукраїнського меморіального комплексу воїнів-інтернаціоналістів у термін  до 1 вересня 2012 року подати дані про загиблим  у міжнародних конфліктах, для чого встановити контакт з ветеранськими організаціями (кубинців, ангольців, та   інших) та активніше залучати  їх для роботи  в ряди УСВА.
(від. голови територіальних організацій УСВА).


Image

Image

Image

Image

Image

Image


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.