" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ювілей Спілки Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41099058 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Ювілей Спілки Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image
    23 грудня у Шепетівці у музеї М. Островського відбулося урочистості з нагоди 25-ї річниці створення Шепетівської міськрайонної організації УСВА, в яких взяли участь голова Хмельницької  обласної організації УСВА  М. І. Приступа, заступник голови державної районної адміністрації Ю. В. Лінник, міський голова С. А. Антонюк, керуючий справами виконавчого апарату районної ради М. П. Капелюх, ветерани-інтернаціоналісти з різних куточків країни.
     Міський голова С. А. Антонюк з нагоди святкування 25-ї річниці від дня створення Шепетівської спілки воїнів-інтернаціоналістів за активну громадську роботу, патріотичне виховання молоді нагородив почесними грамотами Шепетівської міської ради воїнів-«афганців»  і вручив Спілці цінний подарунок та пам’ятну адресу.
     У своєму виступі заступник голови РДА Ю. В. Лінник зазначив, що минуло вже багато років з того часу, як війська радянської армії залишили територію Афганістану. Однак ця багаторічна війна залишила глибоку рану в серцях і думках багатьох українців – не повернулися додому батьки,  сини, брати. Юрій Володимирович зазначив, що воїни-інтернаціоналісти достойно виконували свій військовий обов’язок, а їхній героїзм ми пам’ятаємо та шануємо й сьогодні.
    — Нам важливий ваш приклад, ви – взірець для прийдешніх поколінь, сказав він.  – Ваша місія досі не завершена. Воїни-інтернаціоналісти продовжують працювати, виховуючи своїм прикладом патріотизм і національну свідомість молоді. Спілка воїнів-інтернаціоналістів ось уже 25 років уособлює згуртованість у боротьбі за життєві принципи.   Від імені районної державної адміністрації воїни-інтернаціоналісти нагороджені грамотами.
      Голова обласної організації УСВА М. І. Приступа у вітальному слові висловив щиру подяку тим, хто стояв біля витоків створення організації у Шепетівці, зокрема, В. М. Окорському. Він зазначив,  Спілка у місті корчагінської слави дійсно працює за принципами нашого земляка Миколи Островського – виховує молоде покоління власним прикладом цілеспрямованості, наполегливості, патріотизму. Воїни-інтернаціоналісти є частими гостями у навчальних закладах міста і району, у сім’ях своїх побратимів і родинах, де не дочекалися своїх рідних. Микола Іванович привітав усіх присутніх з визначним ювілеєм і побажав здоров’я, успіхів і злагоди у родинах. Він вручив почесні грамоти і подарунки.
     Багато привітань прозвучало на адресу Спілки від гостей. Зокрема, за підтримки народного депутата С. В. Буряка, від голови правління АТ «Шепетівський цукровий комбінат» М. М. Агаркова Спілка отримала подарунок – плазмовий телевізор.
     Не менш вагомими були подарунки від ПАТ «Шепетівкагаз» – голова правління В. В. Турінський, корпорації «Сварог Вест Групп» – голова правління А. А. Гордійчук і благодійного фонду «Зміцнення громад» – голова Т. П. Василик та інших. Спогадами про створення Спілки поділився М. А. Куліш, який у ті роки  працював у комітеті комсомолу і заступник голови організації  О. В. Гурінович.
     До пам’ятника «Чорний тюльпан» було покладено квіти, хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять загиблих бойових друзів. У рамках святкування відбувся концерт художньої самодіяльності міського будинку культури – директор В. І. Талімончук.
Володимир ПИПИЧ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.