" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Знакова подія Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41095699 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Знакова подія Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image
      23 грудня у Чернівецькій міській раді відбулися урочистості  з нагоди  25-ї річниці створення Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.
      – Хочу привітати Вас з 25-ю річницею створення спілки. Минуло вже більш 20  років, як війська, тоді ще радянської армії, буди виведені з території Афганістану. Та ця багаторічна війна залишила глибоку рану у серцях і душах багатьох українців – не повернулися додому сини, брати, наречені. Вже 25 років міська організація уособлює згуртованість у боротьбі за життєві принципи, – такими словами привітав ветеранів секретар  Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина і побажав їм здоров’я, незламності духу, натхнення, успіхів у роботі, сімейного щастя та благополуччя. Секретар міської  ради вручив ветеранам грамоти і грошову допомогу, а діти отримали солодкі подарунки від міського благодійного фонду «Милосердя».
      У Чернівцях зареєстровано 644 учасників бойових дій в Афганістані. Щороку з фонду соціального економічного розвитку міста виділяються кошти на фінансову підтримку  міської організації УСВА. Зокрема  у 2011 році виділено 10 150 гривень. За рахунок міського бюджету у поточному році виплачувалися адресна матеріальна допомога в розмірі 350 гривень одинадцяти сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані і інваліду війни першої групи М. М. Яшину.
      Планується, що у 2012 році розмір допомоги буде збільшено до 500 гривень. На засіданні виконавчого комітету у січні наступного  року буде також  вирішено питання про виділення квартир ветеранам  війни.
Олександр  ДЕДЕЛА,
член правління Чернівецької міської організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.