" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41277442 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Міністерство оборони
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою
ПРИВІТАННЯ ПРЕМ'ЄР МІНІСТРА УКРАЇНИ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ, ТА 23 РІЧНИЦІ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ
Шановні учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти!
Від імені Уряду сердечно вітаю Вас із Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 23-ю річницею виведення військ з Афганістану.
На кожне покоління наших громадян випадала війна. Ветерани Великої Вітчизняної війни з честю виконали свій священний обов'язок, захистивши країну від фашистської чуми. У повоєнні роки багатьом нашим співвітчизникам довелося виконувати бойові завдання в локальних війнах та воєнних конфліктах у двадцяти шести країнах світу.
Зокрема, наприкінці 70-х почалася війна в Афганістані, яка тривала майже десять років. Безпосередніми учасниками бойових дій стали понад 160 тисяч вихідців з України. Понад три тисячі воїнів, з честю виконавши інтернаціональний обов'язок, не повернулися з війни, тисячі військовослужбовців отримали поранення.
Ветерани Афганістану та учасники бойових дій на території інших держав несли значні втрати від ран та хвороб і після повернення на Батьківщину. В цілому ж кількість ветеранів, що воювали в країнах Африки, Південно-Східної Азії, на Близькому Сході та причетні до миротворчих операцій в роки незалежності України, сягає понад 250 тисяч.
Бойовий досвід, загартованість, висока відповідальність, наполегливість дозволяють Вам, шановні ветерани, залишатися дієвими і в цивільному житті. Ви активно працюєте на благо держави та суспільства в органах державної влади і громадських об'єднаннях, сумлінно служите Батьківщині у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Також Ви плідно співпрацюєте з бойовими побратимами країн ближнього та далекого зарубіжжя, що відіграє важливу роль у міжнародному ветеранському русі.
У цей день ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав та низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю наших співвітчизників - Ваших бойових побратимів, які загинули. Держава завжди буде вдячною всім, хто з честю виконав свій військовий обов'язок, пройшов суворі випробування та і сьогодні займає активну громадянську позицію.

Бажаю Вам і Вашим рідним міцного здоров'я, добра і щастя, миру і достатку.
З повагою
Прем'єр-міністр України
Микола АЗАРОВ
15 лютого 2012 р. м. Київ
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.