" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - "Афганська війна: біль у серці" Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41056821 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
"Афганська війна: біль у серці" Надрукувати Надіслати електронною поштою
У Харківському національному медичному університеті (ХНМУ) організовано тематичну виставку: «Афганська війна: біль у серці». Експозицію присвячено Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 23-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Ініціаторами заходу стали начальник кафедри медицини катастроф та військової медицини університету полковник медичної служби Сергій Демяник та викладач кафедри полковник запасу Микола Троценко.
Фотографії, копії документів того часу та інші матеріальні підтвердження участі українців у бойових діях військовим медикам допомогли зібрати товариші з Харківської міської спілки воїнів-афганців. Дещо для оформлення виставки принесли самі учасники війни. У ролі екскурсовода виступив військовий викладач ХНМУ, кавалер орденів «Червоної Зірки» та «За службу Батьківщині III ст.»г володар медалі «За відвагу» полковник запасу Микола Троценко.
— У Афгані пробув три роки — з 1983 по 1986 — коли на полі битви було особливо «спекотно». Командував підрозділом артилерійської розвідки мотострілецької дивізії. За службовими обов'язками доводилося неодноразово опинятися у самому епіцентрі бойових дій. Тому мені є що розказати молоді, знайти слова, аби достукатися до їхніх сердець, — розповів про себе Микола Васильович.
Виставку «Афганська війна: біль у серці» оглянуть усі студенти та слухачі університету. А після 13 лютого з тематичною експозицією познайомляться освітяни та вихованці Національної фармацевтичної академії.
Цікаво, що у перші ж дні найактивнішими відвідувачами виставки в медичному університеті стали студенти з Північної Африки.
— В арабських країнах і досі не згасають воєнні конфлікти, і там знають справжню ціну миру і спокою. Тому тема людських страждань та значення медика у збройному протистоянні зрозуміла цим народам, — висловив свою думку полковник медичної служби Сергій Демяник.
Дмитро ГОРБУНОВ, Харків
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.