" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Презентація нового видання Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40990906 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Презентація нового видання Надрукувати Надіслати електронною поштою
kniga03201201.jpgНапередодні 17-ї річниці створення громадської ветеранської організації Львівський Клуб генералів Прикарпатського військового округу (Західного оперативного командування), в ефірі військово-патріотичної програми «Звитяга» відбулася презентація тематичного видання «Вірність бойовим традиціям», створеного авторським колективом у складі: генерал-майора у відставці Миколи Данильченка (на знімку), генерал-лейтенанта у відставці Леоніда Тіміна, доктора історичних наук, професора, начальника Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука.
Розповідаючи про ідею створення книги, голова Клубу генералів генерал-майор у відставці Микола Данильченко зазначив, що авторський колектив намагався зробити її цікавою, перш за все, для нинішньої молоді. Також акцентував увагу на тому, що потяг до військової тематики з часом в суспільстві не згасає: «… за сімнадцять років діяльності нашого Клубу генералів ми багато зустрічалися з молодими людьми: у військових містечках гарнізонів, на полігонах під час навчань, на прикордонних заставах, у військових навчальних та освітніх закладах. І не пригадую такого випадку, щоб наші зустрічі та спілкування з ними проходили, як кажуть, для звітності. Члени Клубу генералів не один рік керували великими військовими колективами, відповідали за їх бойову та мобілізаційну готовність, тож кому, як не їм знати про що розповідати. В організації в різні роки були 11 активних учасників Великої Вітчизняної війни, в тому числі два Герої Радянського Союзу, тринадцять генералів виконували інтернаціональні місії в Афганістані та інших державах Європи, Азії, Африки та Америки, десять генералів виконували складні завдання по ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. На сьогоднішній день продовжує активно працювати Герой Радянського Союзу генерал-майор юстиції у відставці Іван Каліберда, який заслужив це високе звання за подвиг, здійснений при форсуванні Дніпра. Йому вже виповнилося  91 рік, а він й досі часто виступає перед молоддю, курсантами, ліцеїстами, школярами».
Впродовж спілкування у студії Микола Миколайович Данильченко, як людина, яка присвятила службі в армії не один рік свого життя, поділився власними думками щодо підвищення авторитету та мотивації на військову службу молоді.
– Я, та мої товариші, постійно відчуваємо потяг аудиторії до наших розповідей про історію війн, наш життєвий шлях у армії, особисті думки та погляди на ті чи інші процеси, що відбуваються в нашій державі щодо реформування вітчизняного війська. Взявшись за написання цієї книги, ми поставили собі за мету розкрити риси притаманні такому, на перший погляд, пафосному словосполученню, як «Захисник Батьківщини». Саме для цього ми у своїх нарисах намагалися через призму подій, в яких брали участь наші герої, розкрити такі з них, як – любов до свого народу, готовність за першим покликом стати на його захист, здатність долати труднощі заради Батьківщини.
На завершення програми голова Клубу генералів Прикарпатського військового округу (Західного оперативного командування) генерал-майор у відставці Микола Данильченко висловив переконання, що видання «Вірність бойовим традиціям» стане ще одним достовірним джерелом знань про історію та сучасність війська для широкої аудиторії читачів на теренах Західного регіону.
Віталій ІВАНОВ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.