" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Львові пройшла 8-а звітно-виборча конференція Львівської обласної організації УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41253511 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
У Львові пройшла 8-а звітно-виборча конференція Львівської обласної організації УСВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
lviv31032012_1.jpg    31 березня 2012 року об 11.00 годині у приміщенні клубу Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за адресою м. Львів, вул. Гвардійська, 32 почала роботу 8-а звітно-виборча конференція Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.
    В роботі конференції прийняли участь 109 делегатів від всіх районів Львівської області, а також Голова УСВА Червонописький Сергій Васильович та голови обласних організацій УСВА західного регіону: Хмельницької - Приступа Микола Іванович, Тернопільської - Лісовий Сергій Євгенович, Івано-Франківської - Купчій Юрій Петрович, Закарпатської - Шейдік Артур Іванович, Чернівецької – Козак Станіслав Васильович, Волинської – Павлович Григорій Григорович, Рівненської – Ражик Микола Панасович.
     Учасників конференції  з початком її роботи та побажаннями плідної праці поздоровили почесні гості: заступник Голови Львівської обласної Державної Адміністрації Янковський Михайло Петрович, командувач військ Західного Оперативного Командування, генерал-лейтенант Думанський Юрій Анатолійович та начальник Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Ткачук Павло Петрович.
     У своєму звіті за період роботи з березня 2007 року по березень 2012 року Голова ЛОО УСВА Магеровський Михайло Львович прозвітував про зроблену роботу Головою та Правлінням ЛОО УСВА. Він нагадав, що за цей період відкрито пам’ятники полеглим у Афганістані у Стрию, Радехові, Кам’янці-Буській, а у Жовкві пам’ятник та каплицю, повідомив що були прикрі факти вандалізму у м. Львові: з пам’ятника вже вдруге зірвано автомат, а на Лисій горі зрізано «Хрест полеглим у Афганістані» на День Незалежності 24.08.2010 року, який був відновлений силами афганців на протязі тижня. За звітний період пройшли оздоровлення у госпіталі для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова Поляна» 600 ветеранів Афганістану та членів сімей загиблих,  за цей же час померло більше 50 ветеранів Афганістану. У зв’язку з обмеженим фінансуванням та кризою 2008 року тільки 25 ветеранам та інвалідам Афганістану вдалося поліпшити житлові умови. У черзі на отримання житла на початку 2012 року по Львівській області перебувало 440 учасників бойових дій у Афганістані, серед яких 5 інвалідів 1-ої групи. Чотирьом інвалідам 1-ої групи надано автомобілі з ручним керуванням Славута.
lviv31032012_2.jpg     Зі звітом Ревізійної комісії ЛОО УСВА за звітний період виступив її  Голова Закревський Андрій Євстахович. Він підкреслив що проведеною перевіркою встановлено, що всі кошти, що надходили на рахунок ЛОО УСВА використано за призначенням, зловживань не виявлено.
     Обговорення звітів Голови ЛОО УСВА та Голови Ревізійної комісії проходило жваво. Голова Жовківської РО УСВА Кіцілінський Олександр Іванович закликав активізувати діяльність первинних організацій, створити юридичну консультацію по всіх питаннях діяльності. Інші виступаючі ділилися своїм враженнями від роботи Голови, Правління ЛОО УСВА, роботу ЛОО УСВА запропонували визнати задовільною. Інвалід війни 1-ої групи Окілко Микола Петрович, який 8 років не може отримати автомобіль з ручним керуванням заявив, що доведений до відчаю і готовий вдатися до акту громадянської непокори-голодування під стінами Львівської Облдержадміністрації, якщо не буде забезпечений автомобілем до кінця червня 2012 року.
     Конференція одноголосно прийняла рішення визнати роботу Голови та Правління ЛОО УСВА задовільною та затвердила звіт Ревізійної комісії.
     В процесі висунення кандидатів  на Голову ЛОО УСВА від більшості делегатів конференції лунало одне прізвище: Магеровський М.Л. Тільки Закревський А.Є. висунув першого заступника Голови ЛОО УСВА Янкова Анатолія Івановича, який за станом здоров’я взяв самовідвід та запропонував всім підтримати кандидатуру  Магеровського М.Л. Таким чином Магеровський М.Л. був єдиним кандидатом на Голову ЛОО УСВА і відкритим голосуванням одноголосно він був обраний Головою Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану. У своєму виступі новообраний Голова ЛОО УСВА подякував делегатам конференції за довіру та обрання на новий термін і заявив що докладе зусиль щоб кожна мати, дружина та дитина учасника бойових дій у Афганістані та інших країнах відчули полегшення та підтримку від афганської Спілки.
При висуненні кандидатів на Голову  Ревізійної комісії ЛОО УСВА пролунали прізвища: Жирунов Сергій Олексійович, Закревський Андрій Євстахович, Рудюк Анатолій Олексійович. Відкритим рейтинговим голосуванням більшістю голосів Головою  Ревізійної комісії ЛОО УСВА обрано Жирунова Сергія Олексійовича. Також делегати конференції обрали членів ревкомісії в кількості 4 чоловік.
Одноголосно першим заступником Голови ЛОО УСВА конференція обрала Янкова Анатолія Івановича, а заступником - Ільчишина Андрія Володимировича та затвердила кількісний склад Правління -41 чоловік.
lviv31032012_3.jpg     До початку конференції Голові УСВА Червонопиському Сергію Васильовичу керівництвом Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного було надано можливість оглянути територію, бойову техніку, аудиторії, провести постріли у стрілецькому тирі, поспілкуватися з викладачами та курсантами. По заведеній традиції Червонописький С.В. посадив дерево на алеї почесних гостей Академії. У своєму виступі по закінченні 8-ої звітно-виборчої конференції  Голова УСВА розповів що у всіх обласних та у 80 % районних центрів стоять пам’ятники загиблим у Афганістані, діяльність УСВА оцінено найкращою на теренах СНД. В Україні за підтримки УСВА існує 240 військово-патріотичних клубів, оновилася газета «Третій Тост» та сайт УСВА. Підготовлено Програму забезпечення житлом ветеранів Афганістану, відновлено партію «СВІЧА». Нагадав Червонописький С.В. і про мера Черкас Одарича С.О., якого афганці змусили вибачитись та покласти квіти до пам’ятника полеглим у Афганістані. Після 20 вересня 2011 року авторитет Української Спілки ветеранів Афганістану невпинно зростає. Після свого виступу Голова УСВА Червонописький С.В. нагородив активістів ЛОО УСВА відзнаками, а сам отримав від  начальника Академії Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Ткачука Павла Петровича грамоту за влучну стрільбу, тільняшку та берет, а також альбом «Честь.Україна.Відвага» про Академію. Такі альбоми також були вручені головам обласних організацій УСВА західного регіону, з якими після конференції Голова УСВА Червонописький С.В. провів нараду стосовно нагальних питань діяльності УСВА.
Святковий концерт, на який були запрошені делегати та гості конференції не залишив нікого байдужим. Бо лунали пісні про службу у спекотному Афганістані у виконанні ветеранів Афганістану зі Львова –Рожко Олександра та з Сум – Щеглова Володимира, а також сина ветерана Афгану, викладача диригентського факультету Академії Сухопутних Військ старшого лейтенанта Шерстюка Івана.
Після концерту на фуршет делегатів та гостей конференції запросили у курсантську ідальню, де всі бажаючи змогли третім тостом пом’янути полеглих на афганській землі та померлих від ран тілесних та душевних уже вдома однополчан.

Вікторов Ю.В.
Голова ЛМГО  СБВАЛ   ДУВАЛ  
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.