" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Червона Зірка Логачова Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41253738 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Укрінформ
Червона Зірка Логачова Надрукувати Надіслати електронною поштою
logachov.jpg 30 років знадобилося, аби донеччанин підполковник запасу Юрій Логачов отримав заслужені бойові нагороди: орден Червоної Зірки та медаль «За відвагу» за свої героїчні вчинки у Демократичній Республіці Афганістан.
А було це у березні 1982 року. Тоді ще старший лейтенант Логачов служив на посаді командира автомобільного взводу мотострілецького полку. У ті весняні дні добігало кінця його дворічне «відрядження на війну». Молодий офіцер отримав від командування мотострілецької дивізії наказ очолити колонну автомашин з бойовою охороною. Гірською та вкрай небезпечною місцевістю вона мала доставити військовий вантаж для забезпечення бойових дій в іншому місці — під Кандагаром.
— Був полудень. Угорі — палюче сонце та ясне блакитне небо, а навколо лише гори, де могли ховатися душмани, — згадує воїн-інтернаціоналіст. — До військового об'єкту залишалося кілька кілометрів, аж раптом... кулеметний та автоматний обстріли з двох протилежних боків.
Тоді йому вдалося під шквальним вогнем вміло скорегувати дії підлеглих. Він зберіг більшість особового складу, а техніку вивів у безпечне місце. Вдалося зберегти й основну частину цінного вантажу, вкрай необхідного для виконання завдань, поставлених перед дивізією.
Не так давно відомості про цей геройський вчинок та документи про нагородження бойовими орденом та медаллю відшукали в архіві Міністерства оборони Російської Федерації. їх направили спочатку до Києва, а звідти — на Донбас.
Донині добрим словом згадують свого командира його підлеглі солдати, які разом
побували у пеклі під Кандагаром. Однополчани пишуть Юрію в соціальних мережах, вітають зі святами та вкотре дякують за збереження їхніх життів.
Приємна новина для сім'ї Юрія Логамова тв запрошення на урочистості надійшли особисто від начальника Донецького гарнізону полковника Ігоря Дацюка, який вручив нагороди та подякував офіцерові запасу та його побратимам за їхню мужність на війні та самовідданість у військово-патріотичному вихованні молоді.
Кавалер ордена Червоної Зірки Юрій Логачов сьогодні активно працює на громадських засадах із призовниками, е доволі частим гостем у Донецькому зенітному ракетному полку.
На знімку: підполковник Юрій Логачов з нагородами.
Дмитро ГОРБУНОВ, Харків
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.