" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На честь Героя Радянського Союзу Віктора Федоровича Карпухіна Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41077639 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
На честь Героя Радянського Союзу Віктора Федоровича Карпухіна Надрукувати Надіслати електронною поштою
На честь Героя Радянського Союзу Віктора Федоровича Карпухіна 24 березня в місті  Луцьку за ініціативи Волинської обласної організації УСВА, клубу рукопашного бою «Інсайт» і Федерації рукопашного бою Волині відбувся Перший міжнародний дитячо-юнацький турнір з рукопашного бою пам’яті славетного сина Волині, учасника бойових дій в Афганістані, Героя Радянського Союзу генерал-майора Віктора Федоровича Карпухіна.
Карпухін В. Ф. народився в сім'ї військовослужбовця  в Луцьку на Волині. У Радянській Армії з 1966 року. У 1969 році закінчив Ташкентське вище військове танкове командне училище. З 1974 року навчав перший склад тільки що створеного спецпідрозділу КДБ (Група «А»). У вересні 1979 року прийнятий на службу в Групу «А» (Альфа) 7-го Управління КДБ СРСР, де пройшов шлях від заступника командира 4-го відділення до керівника «Альфи». За цей період неодноразово керував і особисто брав участь в різних оперативно-бойових заходах і спеціальних операціях, у тому числі у штурмі палацу «Тадж-Бек» (резиденція глави Афганістану Хафизулли Аміна) в столиці Республіки Афганістан – місті Кабулі 27 грудня 1979 року.
 Указом Президії Верховної Ради СРСР від 28 квітня 1980 року «за мужність і відвагу, проявлені в спеціальних бойових операціях» капітанові Карпухіну Віктору Федоровичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу з врученням ордену Леніна і медалі «Золота Зірка».
Помер Віктор Федорович  в ніч з 23 на 24 березня 2003 року в потягу «Мінськ-Москва». Похований 27 березня 2003 року в Москві на Ніколо-Архангельському кладовищі.
На турнір прибуло більше 100 учасників, а також команда з Білорусі. Почесними гостями були Володимир Володимирович Єлісєєв – Віце Президент Міжнародної асоціації ветеранів підрозділу антитерору «Альфа» , Юрій  Васильович Сарвадій – член Правління  даної організації (місто Москва)  та представники українського спецпідрозділу «Альфа».
На татамі перше місце в командному заліку здобула команда «Інсайт» (Луцьк), друге – «Рубіж» (Луцьк), третє – КП «Військово-спортивний клуб «Тайфун». Всіх переможців було нагороджено кубками, медалями і дипломами.
Прес-служба ВОО УСВА.

karpuhin2012_4.jpg
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.