Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40958947 Відвідувачів
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Пам’яті героя Надрукувати Надіслати електронною поштою
Пам'яті бойового побратима 1 квітня виповнилося 27 років відтоді,як на далекій афганській землі, рятуючи життя командиру, загинув наш земляк Василь Хамко. Напередодні цієї сумної дати воїни-інтернаціоналісти  вшанували пам’ять бойового побратима, встановивши у селі Хлипнівці Звенигородського району що на Черкащині меморіальну дошку Василю Хамку на стіні його рідної школи.
Як розповідає голова районної спілки ветеранів Афганістану Олександр Антонюк, ідею увіковічення пам’яті Василя Хамка на його малій батьківщині, інтернаціоналісти виношували досить давно. Врешті це сталося завдяки об’єднанню зусиль. На допомогу ініціаторам прийшло керівництво району, воїни-інтернаціоналісти із Уманської спілки та й самі сільчани з Хлипнівки та Майданівки не залишилися осторонь.
Мітинг на подвір’ї сільської школи видався велелюдним. Для участі у ньому прибули представники Оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби; делегація з Харкова, до якої увійшли бойові товариші Василя Хамка, зокрема й голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістана Віктор Коваленко; депутат Верховної Ради України Сергій Терещук та депутат обласної ради Олексій Озірний; заступники голів звенигородських райдержадміністрації та райради Руслан Каюк і Микола Рябоконь, військовий комісар Звенигородсько-Лисянського ОМВК Сергій Кравченко і, звичайно ж, численні воїни-інтернаціоналісти району на чолі з головою районної спілки ветеранів Афганістану Олександром Антонюком.
Кожен із гостей вважав за честь мовити слово до учасників мітингу й вклонитися матері героя — Вірі Яківні Хамко. Трикратним салютом із бойової зброї та бравим маршем курсантів Оршанецького навчального центру ознаменувалося відкриття меморіальної дошки, з якої дивитиметься на хлипнівських школярів тепер вже назавжди усміхнений Василь Хамко. Таким він залишився у пам’яті бойових товаришів, рідних і односільчан. Таким, як розповіли сестра героя Надія Коваль та його однокласниця Тетяна Демерлій, він був завжди. І про тисячі таких як він молодих хлопців, що пройшли кам’янистими дорогами Афганістану, співали того дня учасники ансамблю «Оршанець», віддаючи данину пам’яті Василю.
Пам'яті бойового товариша — За роки, що минули від дня смерті Василя, ми — його товариші по службі — так з цим і не змирилися, — розповідає голова районної спілки ветеранів Афганістану Олександр Антонюк. — Тому з особливим щемом у серці сприймаємо те, що  його пам’ятають і шанують як на Звенигородщині, так і далеко за її межами. Нинішнього дня, влаштовуючи мітинг пам’яті, воїни-інтернаціоналісти не залишилися наодинці. Допомогу в організації заходу нам надала районна державна адміністрація та районна рада, сільська громада та колектив Хлипніської школи. В першу чергу хотілося б подякувати за підтримку сільському голові Миколі Поліщуку та директору школи Тетяні Галузінській. А також полковнику Ігорю Федоровичу Момоту начальнику Навчального центру Державної прикордонної служби України, Юрію Тарасєвичу із ТОВ «Сад-Агро», Сергію Яневському з ПП «Кобзар» та депутату Верховної Рад України Сергію Терещуку, який, окрім фінансової підтримки заходу, подарував комп’ютер хлипнівським школярам.

Власн. інформ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов