" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ЗАХІД ДОПОМОЖЕ АФГАНІСТАНУ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41069027 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
ЗАХІД ДОПОМОЖЕ АФГАНІСТАНУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Країни Заходу з 2014 р. надаватимуть Афганістану щорічну військову допомогу в розмірі $4,1 млрд, заявив президент цієї країни Хамід Карзай. За його словами, гроші країна одержуватиме протягом 10 років. Таким чином, загальний розмір військової допомоги Заходу Афганістану перевищить $40 млрд.
    Афганістан отримуватиме військову допомогу після виведення сил НАТО із країни, наміченого на 2014 р. Ці кошти будуть перераховуватися на утримання збройних сил, придбання нових озброєнь і військової техніки та національну безпеку. «Кошти дадуть змогу утримувати армію та інші збройні сили. Ми згодні й вдячні», - заявив Хамід Карзай.
   Розрахунок розміру військової допомоги спочатку здійснювався командуванням НАТО виходячи із чисельності афганських збройних сил, що складає 352 тис. чоловік. Пізніше США дійшли висновку, що Афганістану для забезпечення власної безпеки буде достатньо збройних сил чисельністю 230 тис. чоловік. Сума в $4,1 млрд грунтується саме на американській оцінці.
    У свою чергу афганські військові з американською оцінкою не згодні. Зокрема міністр оборони Афганістану генерал Абдул Рахім Вардак заявив, що 230 тис. чоловік для збройних сил країни - занадто мало. За його словами, така чисельність армії не дозволить забезпечити національну безпеку і врешті-решт «призведе до катастрофи».
   За словами представника НАТО, обсяг військової допомоги Афганістану поки ще обговорюється, у тому числі і з керівництвом країни. У даний час розглядається проект, у рамках якого Захід перераховуватиме Афганістану лише $3,6 млрд, у той час як інші $500 млн країна виділятиме з власного бюджету.
Журнал "Камуфляж"
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.