" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Данина пам’яті «афганцям» і чорнобильцям Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41063234 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Данина пам’яті «афганцям» і чорнобильцям Надрукувати Надіслати електронною поштою
zalischinky2012pam.jpg     26 квітня в районному центрі Заліщики, що на Тернопільщині, урочисто відкрито пам’ятник учасникам бойових дій в Афганістані і учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
    В урочистих заходах прийняли участь голова райдержадміністрації Олег Олександрович Барчук, голова районної ради Іван Петрович Дрозд, міський голова  Володимир Станіславович Бенив’ят, голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Євгенович Лісовий, голова обласної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль Україна» Сергій Ярославович Ващук, ветерани Афганської війни, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, молодь та громадськість району і області.
    У своєму виступі голова Заліщицької районної організації УСВА Іван Михайлович Перожак подякував керівництву району та усім, хто приклався до будівництва цього пам’ятника і особливу подяку висловив приватному підприємцю Василю Дмитровичу Андрусику, а голова обласної організації УСВА С. Лісовий відзначив, що дев’ятирічна війна в Афганістані та Чорнобильська трагедія – це дві жахливі сторінки в історії українського народу 80-х років минулого століття, під час цих трагічних подій загинули тисячі українців, а ті що залишились живими, сьогодні потребують турботи держави. І мабуть символічним є те, що саме «афганці» і чорнобильці 20 вересня 2011 року спільно відстоювали свої соціальні права біля стін Верховної Ради України. Відкриття пам’ятника – це данина пам’яті  подвигу мужніх українців, які показали яскраві приклади героїзму, мужності та жертовності і з честю виконали свій обов’язок.
    Відомий тернопільський виконавець патріотичної пісні Олександр Ліщенко виконав пісню «Чорний тюльпан» і всі учасники урочистого заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Пам’ятаймо про загиблих, не забуваймо про живих!

Василь КОГУТ,
перший заступник голови
Тернопільської обласної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.