" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41063169 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою
«ЕСТАФЕТА ПАМ’ЯТІ»
«Афганці» вшанували ветеранів Великої Вітчизняної війни.
9m20121.jpg     9 травня, в День Перемоги, ветерани війни в Афганістані влаштували свій військовий парад на честь своїх старших побратимів, ветеранів Великої Вітчизняної війни. Кілька бойових броне-машин в супроводженні колони «афганців» в військовій формі та з прапорами організації пройшли урочистим маршем від Меморіалу Вічної Слави до Пам’ятника полеглим в Афганістані, символічно об’єднуючи меморіали двох воєн.
    Організатором урочистих заходів присвячених Дню Перемоги, під загальною назвою «Естафета пам’яті», виступила Українська Спілка ветеранів Афганістану.
    «Ми ветерани-«афганці», воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій на території інших держав, проводимо цю «Естафету пам’яті», вшановуючи  ветеранів Великої Вітчизняної війни, героїв фронту і тилу, дітей війни. Віддаючи данину їх героїзму й самопожертві, патріотизму і вірності Вітчизні!» - сказав лідер організації «афганців» - Сергій Червонописький, відкриваючи урочистості.
«Ми будемо свято стояти на варті миру, який Ви відвоювали для нас. З гідністю і честю нестимемо естафету пам’яті, доблесті та звитяги. І зробимо все від нас залежне, для відродження та розбудови України, як великої європейської держави!»
    Серед інших заходів «Естафети пам’яті», організатори особливо відзначають офіційний старт Народного проекту «Повернені імена».
    Уже досить тривалий час Українська Спілка ветеранів Афганістану проводить масштабну роботу з пошуку та встановлення імен воїнів, що загинули під час Великої Вітчизняної війни, та були поховані, як «невідомі солдати». Це стосується сотень тисяч наших співвітчизників, уродженців України і «афганці» хочуть відновити історичну справедливість, та повернути рідним загиблих воїнів їхні імена.
 
9m20122.jpg
    І саме 9 травня, в День Перемоги, по всій Україні, та у столиці нашої держави м.Києві, відбулось вручення перших Сертифікатів проекту «Повернені імена» тим, хто втратив своїх дідів та батьків і до цього часу не знав, де вони поховані. Це стало безцінним подарунком сім’ям загиблих на тій війні солдат, що з цього Дня Перемоги перестануть бути «невідомими».
    Українська Спілка ветеранів Афганістану, даючи старт проекту «Повернені імена» 9 травня у День Перемоги, об’явила його постійно діючим, та безстроковим.

   Прес-служба Української Спілки ветеранів Афганістану.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.