" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Дань почестей і героїзму ветеранам Великої Вітчизняної Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41273376 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Дань почестей і героїзму ветеранам Великої Вітчизняної Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_0324.jpg Як данина пам'яті героїзму радянського народу 9 Травня в День Перемоги щороку в Харкові на площі Свободи проходить парад і святкова хода. В цей день зустрічаються фронтовики, ветерани трудового фронту, покладаються вінки до пам'ятників, виблискує святковий салют. Пам'ять про цю Велику Перемогу буде вічно передаватися з покоління в покоління.
В цей святковий день ветерани війни в Афганістані, як приймачі славних бойових традицій наших батьків і дідів, які довели не словом, а ділом, своєю мужністю та героїзмом, виконуючи інтернаціональний обов'язок в Афганістані вірність Присязі і своїй Батьківщині, також взяли участь в урочистій ході по найбільшій площі в Європі – площі Свободи, віддаючи данину ветеранам Великї Вітчизняної війни, які відстояли ціною свого життя мирне небо і нашу свободу.
День 9 Травня, для ветеранів війни в Афганістані Харкова, розпочався зі збору біля пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам. Сюди прийшли покласти квіти голови обласної і міської спілок ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Володимир Рижков і Віктор Коваленко, а також голови дев'яти районів  з активістами афганського руху. Далі, організовано на двох автобусах учасники урочистої ходи на площі Свободи, виїхали до Меморіального Комплексу, щоб покласти квіти до могили невідомого солдата, віддати данину пам'яті тим, хто відстояв нашу свободу і мир, одержавши перемогу над фашизмом.
Урочистим строєм в колоні, під прапорами «Партії Ветеранів Афганістану», воїни-інтернаціоналісти пройшли до Меморіального комплексу, до могили невідомого солдата віддаючи данину героїзму і подвигу ветеранам Вітчизняної.
 Головна площа міста. В динаміках звучить: «по головній площі міста проходять ветерани Вітчизняної війни під прапорами Переможців!», Далі – «Ветерани війни в Афганістані. Колону воїнів-«афганців» очолюють голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Миколайович Рижков і голова Харківського міської спілки ветеранів Афганістану Віктор Миколайович Коваленко!». Рівним строєм, в колоні по шість чоловік, одягнені в камуфляжну військову форму, стройовим кроком на площу виходять ветерани війни в Афганістані. Попереду колони з прапором Спілки ветеранів Афганістану маршем проходять Володимир Рижков, Віктор Коваленко. Колоною командує бойовий командир Борис Данилович Добривченко. Чітким строєм колона проходить по головній площі міста, вітаючи ветеранів ВВВ і віддаючи данину пам'яті полеглих на фронтах Другої Світової війни. Парад на площі закінчився урочистим проходженням військ Харківського гарнізону і барвистим поданням, яке продемонстрували курсанти академії Внутрішніх військ України.

Прес-служба ХГСВА.
img_0368.jpg img_0333.jpgimg_0384.jpg
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.