" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Турнір пам’яті Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41273419 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Турнір пам’яті Надрукувати Надіслати електронною поштою
  strikrivotuli1.jpg.jpg    9  Травня  старокривотульська громада Тисменицького району Івано-Франківської області в котре вшановувала футбольним турніром пам’ять свого односельчанина Петра Майстра, котрий загинув в Афганістані, виконуючи інтернаціональний обов’язок.
     Так відзначали День Перемоги і вшановували пам'ять свого земляка.  Треба зауважити, що змагання проведені дев’ятого травня на місцевому стадіоні, вже 26-ті за рахунком і як наголосив один співорганізаторів турніру – голова Тисменицької районної організації УСВА  кавалер ордена «За заслуги» третього ступеня,  медалі «За відвагу»  Дмитро Сатур, є одним із найдавніших в районі Меморіалів на честь його побратимів, що не повернулись на батьківщину з Афганській війни.
     Традиційно відповідально готується місцева влада на чолі із сільським головою Володимиром Назаруком. Щороку рішенням виконавчого комітету утворюється організаційний комітет. Власне він  займається підготовкою футбольного поля, озвученням. А в сільському бюджеті передбачаються кошти на його проведення, що правда залучаються меценати, щоб зібрати призовий фонд, котрий розділяється поміж усіма учасниками турніру.
     Цього року позмагатися за перехідний кубок традиційного футбольного турніру пам’яті воїна-«афганця» Петра Майстра заявилися сім футбольних дружин різних вікових категорій зі Старих Кривотул, Нових Кривотул, Терновиці, Красилівки. До слова господарі виставили на турнір аж три команди. Сусіди із Нових Кривотул – дві.
    Популярність цього турніру очевидна, адже рішенням організаторів вперше, окрім футбольного турніру, проводився розіграш кубка з волейболу. Відтак РО УСВА спільно із районною державною адміністрацією передбачили два кубка красені, котрими були відзначені переможці футбольних та баскетбольних баталій.
    На урочистому відкритті 26-го меморіалу учасників та уболівальників, котрі вихідного дня масово зібралися на старокривотульському стадіоні вітали сільський голова Старих Кривотул Володимир Назарук, Нових Кривотул Михайло Мантуляк, голова РО УСВА Дмитро Сатур, парох села Нові Кривотули отець Мирослав Сем’яник. Керував парадом, заразом був головним суддею змагань та співорганізатором і засновником палкий прихильник футболу, що незважаючи на поважний вік, залюбки демонструє клас гри на футбольному полі – Василь Назарук. Представники команд підняли державний прапор України. Загиблого воїна – «афганця» вшанували хвилиною мовчання. Помолилися, запалили свічки та принесли квіти до його могили на кладовищі. Тим часом на футбольному полі та волейбольному майданчику тривали захоплюючі ігри. Спритнішими та фартовішими у міні-футболі  виявилися господарі поля – основний склад ФК «Старі Кривотули». Волейбольний кубок теж залишився у цьому селі.
Оксана САКОВСЬКА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.