" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ятник мужності. Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41253342 Відвідувачів
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Пам’ятник мужності. Надрукувати Надіслати електронною поштою
yagotin1.jpg 15 травня в місті Яготин Київської області відбулося відкриття пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані виконуючи інтернаціональний обов'язок.
Пам'ятник встановлено в мальовничому куточку міста – в парку, де пламеніє Вічний вогонь в пам'ять про героїв Великої Вітчизняної війни. До Вічного вогню йде Алея Слави, на якій розташовані пам'ятки героям. Тут пам'ятник видатному полководцю, чотири рази Герою Радянського Союзу Георгію Костянтиновичу Жукову, пам'ятник Героям Чорнобиля, десяті Героям Радянського Союзу.
Керівництво району: голова держадміністрації Володимир Павлович Семеняка, голова районної ради Іван Іванович Шуль і міській голова Наталія Миколаївна Дзюба за підтримки Героя Україні Олександра Олексійовича Мостипана доклали зусиль, щоб у місті Яготин був споруджений цей пам'ятник – символ героїзму і мужності наших воїнів, які загинули в далекій країні – Афганістан.
На урочистому відкритті пам’ятника виступив голова Київської обласної організації УСВА  Іван Іванович Коваль. Він нагородив медалями і грамотами найактивніших членів Яготинської районної організації, його голову Миколу Івановича Процика, керівництво району і спонсорів за допомогу в будівництві і відкритті пам'ятника. Голова Яготинської районної організації УСВА в своєму виступі подякував усім, хто брав участь у фінансуванні та створенні пам'ятника. Висловив величезну подяку керівництву районної адміністрації та міському голові за підтримку та допомогу у вирішенні поточних проблем ветеранів війни.
У заході взяв участь заступник голови Української  Спілки ветеранів Афганістану Валерій Іванович Аблазов, який подарував керівництву району і організації книгу «Афганская арена. Дипломаты и полководцы», одним з авторів яким він є, і яка вийшла за підтримки УСВА.
Татьяна ЛАРИНА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.