" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ятник-сад воїну-інтернаціоналісту Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41099898 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Пам’ятник-сад воїну-інтернаціоналісту Надрукувати Надіслати електронною поштою
fruktoviysad1.jpg     За ініціативи міськрайонної спілки ветеранів війни в Афганістані міста Хмільника та Хмільницького району і педагогічного колективу Голодківської ЗОШ I-IIступеня (Вінницька область) в 2010 році відбулося закладення фруктового саду в пам'ять про загиблого в Афганістані односельця Петра Бондарчука. За час після закладення саду, завдячуючи зусиллям педагогічного та учнівського колективу школи,  саджанці успішно прижилися та зусиллями громадкості було збудовано пам'ятний знак.
    На урочисте відкриття пам'ятного знаку прибули голова районної державної адміністрації О. Томашук, голова районної ради В. Чмелюк, депутат обласної ради В. Федоришин, голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані П. Кирилішин, керівники управлінь райдержадміністрації, учасники бойових дій в Афганістані. Серед почесних запрошених мати загиблого воїна –Зінаїда Семенівна Бондарчук та близькі родичі. Звертаючись до присутніх голова райдержадміністрації О. Томашук зазначив: «Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять нашого односельчанина Петра Бондарчука, який поплатився життям, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані, низько вклонитися його матері, живим воїнам-«афганцям», до яких ця війна навідується і досі у сни».
Депутат обласної ради В. Федоришин  нагадав присутнім про надзвичайну згуртованість членів громадської організацій ветеранів війни в Афганістані в спорудженні пам'ятного знаку, відзначив керівників, які сприяли в проведенні будівництва, закликав пам'ятати про подвиги воїнів-«афганців», щоденно виявляти їм шану та повагу, допомагати сім’ям загиблих.
fruktoviysad2.jpg     За вагомий внесок у спорудження пам’ятного знаку загиблому воїну-інтернаціоналісту Петру Бондарчуку Почесні грамоти від районної державної адміністрації та районної ради отримали голова Спілки В. Гончарук, учасник бойових дій Л. Залуцький, директор школи М. Ніжинський. Матері воїна-інтернаціоналіста було презентовано цінний подарунок.
    Голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані П. Кирилішин в своєму виступі відзначив цінність такого способу вшанування пам'яті загиблого в Афганістані воїна. Вихованці школи висаджуючи сад, плекаючи його деревця, самі беруть участь у вшануванні пам'яті та своїми дитячими руками бережуть пам'ять про односельця. Подякував вчителям та учням школи за збереження пам'яті та вручив цінний подарунок. Звертаючись до старшого покоління жителів с. Голодьки розповів про народний проект «Повернуті імена» і закликав надати допомогу в пошуку рідних воїнів загиблих під час Великої Вітчизняної війни.
    Після урочистого перерізання стрічки, пам’ятник було освячено та проведено поминальну панахиду.
Прес-служба обласної Спілки
ветеранів війни в Афганістані

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.