" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Бородянці вшанували своїх земляків-«афганців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41104211 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Міністерство оборони
Бородянці вшанували своїх земляків-«афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
borodyanka2012.jpg     У районому центрі Бородянка, що на Київщині, 19 травня відбулося  урочисте відкриття пам’ятника воїнам, які загинули в Афганістані. Майже 300 жителів району брали участь у тій жахливій війні, шестеро з них так і не повернулося до рідної домівки.
    23 роки минуло з часу закінчення Афганської війни, але біль втрат не вщухає. І цього дня у центрі міста, де встановлювали пам’ятник землякам-«афганцям», зібралося майже тисяча жителів та гостей міста. Галасливо гралася малеча – діти та онуки учасників бойових дій в Афганістані.  Але під час оголошення хвилини мовчання навіть вони притихли. Гримить військовий салют і перед очима присутніх постає чорний тюльпан притиснутий скелями граніту та незакінчена, зворушлива фраза: «Мамо, я повернусь…». До речі, автором пам’ятника дебютувала Дарія Купрієнко – донька учасника бойових дій в Афганістані, кавалера двох орденів Червоної Зірки В’ячеслава Купрієнка.
   У урочистому заході приймали участь голова Української Спілки ветеранів Афганістану С. В. Червонописький, представник Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України М. М. Щербаков, заступник голови Київської обласної державної адміністрації В. О. Шевченко, голова Київської обласної організації УСВА І. І. Коваль, голова Бородянської районної державної адміністрації В. О. Покотило та інші.

Михайло КАМІНСЬКИЙ.
borodyanka2012_2.jpg
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.