" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Читаймо дітям Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41118543 Відвідувачів
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Читаймо дітям Надрукувати Надіслати електронною поштою
zoloton1.jpg     У Золотоніській бібліотеці для дітей в рамках Національного  проекту «Україна читає дітям» відбулася цікава зустріч з  письменником, автором збірок  «У складі контингенту. У кожного своя війна», «Життя малює пензлем долі», «Весняна осінь», воїном-інтернаціоналістом, членом Національної спілки журналістів України Анатолієм Скрипником.
    Головна ідея проекту в тому, що бібліотеки мають залучати до співпраці публічних людей – письменників, митців, представників різних гілок влади, видавців, бізнесменів для спілкування з читачами. Гості ділитимуться спогадами і враженнями про першу прочитану книжку, про улюблених героїв, які вплинули на їхній життєвий і професійний вибір, читатимуть вголос.
    Розповідь про вплив книги на своє життя і творчість Анатолій Олександрович  пересипав уривками із поезій класиків літератури,
народними прислів’ями та приказками, веселими історіями зі свого шкільного і військового життя.
    Захоплення восьмикласників міської школи №1 та їхнього класного керівника Н. М. Дикої викликав і той факт, що гість самотужки вивчав українську мову, бо народився в Адлері  Краснодарського краю (Росія), закінчив вище військове училище в Тбілісі (Грузія), служив у Грузії, Казахстані, Німеччині, Афганістані, Україні – загалом 26 років у збройних силах, живе і працює в Україні, пише вірші й прозу російською та українською.
zoloton2.jpg    Виставка «Книги, що стали подією в житті А. О. Скрипніка»,  де представлена лише частина видань, які читав шановний гість, стала озвученою: він пропонував прочитати їх дітям, цитував і зачитував уривки, що чимось вразили, викликали якісь емоції, сподобались.
    Зустріч у бібліотеці запам’яталась і дітям, і бібліотекарям, і гостеві. Підлітки були захоплені його вмінням вести бесіду, викладати думки, знаходити спільну мову із співрозмовником, забезпечувати позитивний мікроклімат, бути толерантним і відстоювати власну думку в дискусії.  
    Закінчився відведений для спілкування час, а діти не хотіли відпускати цікавого співрозмовника, продовжували ставити запитання. Дуже хочеться, щоб ця зустріч спонукала дітей до читання, глибокого пізнання книги, яка вчить нас передавати свої думки, розвиває мислення, стимулює фантазію, розкриває наш творчий потенціал, прищеплює смак до самостійної діяльності, дає змогу перевірити свої можливості, утвердитися як особистість.

Наталія ДИКА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.