" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Заставнівщина вшанувала своїх загиблих побратимів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41083553 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Заставнівщина вшанувала своїх загиблих побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
6425_1.jpg    Заставнівщина у війні в Афганістані втратила сім чоловік. Їх знають, пам’ятають і вшановують. Ветерани Афганської війни не-щодавно відвідали могили загиблих бойових побратимів.
    Спочатку вони зібралися біля пам’ятника, що знаходиться у місті За-ставна (Чернівецька область), щоб покласти квіти і вшанувати пам’ять загиблих друзів хвилиною мовчання. Опісля рушили на Шубранець, де похований Ростислав Оліовський. Ветеранів зустріла його сестра. На-ступна зупинка — село Погорілівка. До рідної домівки не повернувся Олександр Іванчак. Воїнів-«афганців» очікувала мати Марія Іванівна Рудан, брат Микола, голова осередку І. Велущак і секретар місцевої ради Г. Скігар.
    До Василева з далекої азіатської країни у цинкових домовинах при-везли Тараса Бабича і Михайла Довбню. Приїзд бойових побратимів очікували мати Т. Бабича Ганна Михайлівна, брат, сестра та племінники М. Довбні. У заході брала участь секретар Василівської сільської ради М. Кирилюк.
    Наступна зупинка — Хрещатик. На місцевому цвинтарі спить вічним сном Степан Мороз. Його мати Ганна Василівна, брат Василь з родиною завжди з нетерпінням очікують на бойових побратимів. При зустрічі спливають епізоди багаторічної давнини, які назавжди закарбувалися у пам’яті рідних, близьких загиблого хрещатинця.
6425_2.jpg     У Звенячині з активом районної організації УСВА зустрілася мама загиблого Степана Лучика— Марія Дмитрівна і дружина брата.
Скрізь до могил покладали вінки, а пам’ять вшановували хвилиною мовчання. У цьогорічному заході отвідання могил брав участь заступник голови райдержадміністрації Л. Гольцов, який спілкувався з матерями, рідними загиблих воїнів-«афганців».
    Опісля з учасниками заходу, головою районної організації УСВА В. Стецюком, воїнами-«афганцями» В. Лаштою, М. Тофаном, М. Семотюком, В. Ганичем, М. Стасюком  зустрівся голова райдержадміністрації В. Копчук, який поцікавився проблемами, які під час зустрічей порушували матері та рідні загиблих в Афганістані.

Л. БАЛАНЕЦЬКА.
Фото О. ОСТАПОВИЧ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.