" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41084487 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Повернені імена.

vozvrshenyeimena_1.jpg      22 червня, в річницю початку Великої Вітчизняної війни, ветерани-«афганці» провели чергову акцію в рамках реалізації проекту «Повернені імена». Вже багато років Українська Спілка ветеранів Афганістану веде системну роботу по збору інформації та пошуку місць захоронення солдат, що загинули під час Великої Вітчизняної війни і до цих пір вважались «невідомими солдатами».
     Для встановлення точних даних про загиблих, науково-пошукова група УСВА, обробляє великий масив архівних документів: розсекречені оперативні донесення про людські втрати, протоколи ексгумації та перепоховань 1945-1947 років, інформацію з архівів Червоного хреста та інших багатьох джерел.
     Сьогодні була оприлюднена чергова частина результатів цієї масштабної роботи, ще дванадцять українських сімей отримали «Сертифікати Пам’яті», з точними даними місць поховання їхніх батьків та дідів, що віддали життя за Батьківщину. Така інформація стає безцінним подарунком рідним та близьким загиблих солдатів. Всього, на даний момент, за допомогою проекту «Повернені імена», уже ідентифіковано більше 600 могил і «невідомі солдати», що були поховані в них, здобули свої імена.
     «Сертифікати Пам’яті», сьогодні, в день початку Великої Вітчизняної війни, були вручені рідним загиблих воїнів не тільки в Києві, а й ще в кількох містах України.
     «Широко вживаний лозунг «НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ», звучить дуже красиво, але, нажаль, часто, це всього лише слова, особливо коли вони звучать з вуст українських чиновників» - сказав Сергій Червонописький, голова Української Спілки ветеранів Афганістану, після вручення Сертифікатів Пам’яті – «Необхідно визнати, що наша держава робить дуже мало в цій важливій і святій темі. Наш проект тому і називається «народним», що вся робота ведеться лише Українською Спілкою ветеранів Афганістану, силами наших активістів, без будь-якої фінансової чи організаційної підтримки з боку держструктур. І ми будемо продовжувати цю роботу, не дивлячись ні на що! Адже ми знаємо, що це потрібно і не тільки загиблим, це потрібно живим, усім нам!»
     Українська Спілка ветеранів Афганістану, започаткувавши проект «Повернені імена», об’явила його постійно діючим і безстроковим.

Прес-служба Української Спілки
ветеранів Афганістану.

vozvrashenieimena_2.jpg vozvrashenieimena_3.jpg
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.