" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - І дзвоник дзвенів, і молитва звучала... Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41260858 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
І дзвоник дзвенів, і молитва звучала... Надрукувати Надіслати електронною поштою
maykivpam.jpg      День двадцять п’яте травня надовго запам’ятається не лише випускникам Майківської школи Гощанського району Рівненської області, а і їхнім батькам, учительському колективові школи, учням молодших класів та мешканцям села й гостям, які були присутні на цьогорічному cвяті останнього дзвоника. Майківці не лише зуміли на високому рівні відсвяткувати кінець навчального року, а й освятили пам’ятник воїну-«афганцю» Олександрові Коробчуку, ім’ям якого названо школу.
     П’ятеро випускників Майківської дев’ятирічки, ніби молоді лелеки, уже незабаром спробують самостійно розправити крила. Ще не так давно їх, несміливих, але з очима, сповненими бажання пізнати світ, привели в школу батьки. І ось... Роки дитинства ластівками відлетіли у вирій. Попереду доросле життя. І яким воно буде, багато в чому залежить уже від їхніх наполегливості та старання.
     У напутньому слові директор школи Світлана Тишкун побажала випускникам ніколи не забувати свого села, школи, у стінах якої вони провели дитинство, і, головне, за будь-яких обставин залишатися людьми. До побажань керівниці закладу долучилися з вітальними словами й батьки дев’ятикласників Валентина Бабюк і Віталій Коробчук, які вручили випускникам запашний коровай. Благословив випускників і священик храму Святої Параскеви отець Анатолій.
     Але частинкою святкового настрою пройнялися й четвертокласники. Адже вони теж успішно пройшли молодший шкільний етап і з нового навчального року ще активніше долучатимуться до шкільного життя. Усіх випускників за активну участь у громадському, спортивному та культурно-масовому житті школи нагородили грамотами. А четвертокласникам вручили дипломи.
     Є Майківській школі чим пишатися, адже учні й учителі постійно беруть активну участь у різних конкурсах та змаганнях. Займають призові місця на олімпіадах. А ще дуже люблять історію рідної держави й зокрема свого села. Саме тому в школі створений і постійно діє під керівництвом заступниці директора з виховної роботи Валентини Дифорт шкільний музей, кожен експонат якого висвітлює якусь сторінку історії рідного села.
     Цілий куточок музею присвячений воїну-«афганцю» Олександрові Коробчуку, який загинув, виконуючи інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Меморіальна дошка з його фотографією прикрашає школу. А віднині на шкільному подвір’ї височіє ще й монумент із написом: «Олександрові Коробчуку та землякам, які загинули, захищаючи рідну землю». Хоч пам’ятник і встановлено за кошти сім’ї депутата районної ради Олександра Форманчука, та задум не вдалося б утілити в життя, якби не допоміг підприємець Олександр Поліщук, який не тільки якісно й гарно виготовив сам монумент, а й безкоштовно доставив його в село та, крім того, подарував тротуарну плитку. Щоб пам’ятник засяяв у всій своїй величі, багато зусиль доклали мешканці Майкова Олег Коробчук, Іван Головач і Юрій Тимощук. Порадами допомагали Світлана Тишкун та Анатолій Андрієвський, який, до слова, й освятив обеліск. Щоб ушанувати пам’ять свого брата та дядька, на свято прибули й родичі Олександра Коробчука, які разом з учнями школи прикрасили монумент квітами.
     Ось так, майже в унісон, у Майківській школі пролунали останній дзвоник і щира молитва. Адже не можна крокувати в майбутнє, не пам’ятаючи минулого. Ми ж свято бережемо пам’ять про наших земляків.
Тетяна ФОРМАНЧУК.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.