" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41292082 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Відбулися збори релігійної громади «афганського» Храму

sborobschiny1.jpg      В суботу, 28 липня, релігійна громада церкви Воскресіння Христова під головуванням  голови Парафіяльної ради Сергія Червонописького провела збори, на яких ухвалила Звернення до Митрополита Київського і всієї України Володимира. Громада, основу якої складають воїни-афганці, ветерани інших збройних конфліктів, інваліди війн та матері загиблих в Афганістані, вкотре звертається до Митрополита з проханням допомогти у вирішенні конфлікту, пов’язаного із незадоволенням громади новим єпископом церкви, владикою Феодосієм.  Парафіяльна рада звинувачує єпископа у нехтуванні інтересами громади, свавільних діях без погоджень з парафіяльною радою, порушенні протипожежних вимог та норм санепідемслужби, а також у зловживанні своїм духовним саном та неблагочестивих діяннях заради власних інтересів.
  sborobschiny2.jpg   Члени релігійної громади просять Митрополита:
      1.    Якомога швидше відкликати єпископа Броварського, вікарія Київської митрополії Феодосія з посади настоятеля Свято-Воскресенського (Афганського) храму.
     2.    Скоротити штат Свято-Воскресенського (Афганського) храму до трьох священнослужителів та чотирьох церковнослужителів, а загальним числом до семи осіб.
     3.    Якнайшвидше призначити настоятелем Свято-Воскресенського (Афганського) храму з числа священнослужителів, які брали участь у бойових діях в Афганістані і краще ніж будь-хто інший зрозуміють проблеми ветеранів війни в Афганістані, матерів та сімей загиблих.
     Крім того на зборах було переобрано склад парафіяльної  десятки та ревізійної комісії. Одностайним голосуванням склад парафіяльної десятки затвердили такий: С.Червонописький, О.Михнюк, М.Гончаренко, О.Базик, Т.Ліскина, М.Сергієнко, В.Марченко, В.Васильченко. Два місця лишилося для священнослужителів. До складу ревізійної комісії увійшли В.Сидоренко, Гаврилова, А.Щадило. Казначеєм громади обрали Олега Виборнова.
     Всупереч провокативним заявам окремих осіб, релігійна громада «афганської» церкви наголошує на мирному та законному проведенні своїх зібрань.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.