" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41293883 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Надрукувати Надіслати електронною поштою
ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
про проведення засідання Консультативної ради
з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни

    15 серпня 2012 року у Міністерстві соціальної політики України відбулося чергове засідання Консультативної ради з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни.
     В роботі Консультативної ради взяли участь заступники Міністра соціальної політики України, представники центральних органів виконавчої влади, заступники голів обласних державних адміністрацій, начальники головних управлінь праці та соціального захисту населення облдержадміністрацій, керівники всеукраїнських громадських організацій ветеранів.
     На порядок денний ради винесені наступні питання:
     1.    Про стан виконання регіональних меморандумів, зокрема в частині створення та організації діяльності місцевих консультативних рад (на виконання рішення Колегії міністерства соціальної політики 19.07.2012 р.)
     2.    Про стан пенсійного забезпечення ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих).
     3.    Про механізм врегулювання питання щодо встановлення статусу учасників бойових дій особам, які з 1979 по 1989 рік включно проходили військову службу у прикордонних з Республікою Афганістан загонах.
     4.    Про стан надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів війни у 2011-2012 роках.
     5.    про доцільність здійснення перереєстрації посвідчень учасників бойових дій та пропозиції щодо шляхів її проведення.

     В обговоренні питань порядку денного взяв активну участь Голова УСВА С.В. Червонописький.
     У своїх виступах він відзначив, що за даними моніторингу Спілки по контролю за виконанням положень меморандумів на регіональному рівні, лише у деяких областях України більшість положень  виконуються у тій чи іншій мірі. Зокрема у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Миколаївській Харківській та Чернівецькій областях. У зазначених областях консультативні ради при облдержадміністрація працюють ефективно і надають практичну допомогу громадським організаціям ветеранів.
     У Донецькій, Закарпатській, Львівській Сумській, Тернопільській областях робота влади обмежилась формальним підходом, коефіцієнт виконання Меморандуму за всіма показниками складає не більше 30 %, а Севастопольська міська організація УСВА 23 травня цього року взагалі розірвала Меморандум та провела масштабну акцію протесту з приводу невиконання Севастопольською міською державною адміністрацією своїх зобов’язань.

     Після обговорення питань порядку денного було прийнято протокольне рішення № 2 Консультативної ради з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни.



Перше питання
ВИРІШИЛИ:
1.    Заступникам Голови Ради міністрів АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій відповідальних за виконанням меморандумів, а також за співпрацю з громадськими організаціями ветеранів війни посилити контроль за виконанням регіональних меморандумів, сприяти утворенню регіональних консультативних рад та щоквартально до 5 числа місяця наступного за звітним інформувати державну службу з питань інвалідів та ветеранів про результати проведеної роботи.
2.    Державній службі з питань інвалідів та ветеранів щоквартально до 10  числа місяця наступного за звітним, інформувати членів Консультативної ради з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни про стан виконання регіональних меморандумів щодо посилення соціального захисту ветеранів війни та організації діяльності консультативних рад.

Друге питання
ВИРІШИЛИ:
Мінсоцполітики, Пенсійному фонду України продовжити роботу у напрямі посилення пенсійного забезпечення ветеранів війни, членів їх сімей та раз у півріччя інформувати членів Консультативної ради з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни.

Третє питання
ВИРІШИЛИ:
Міноборони та Адміністрації Держприкордонслужби до 22 серпня 2012 року звернутися до архівних установ Російської Федерації та Туркменістану для отримання документального підтвердження інформації щодо переліку частин Прикордонних військ СРСР, які дислокувалися з 1979 по 1989 роки вздовж радянсько-афганського кордону та брали участь у бойових діях, а також терміни тривалості бойових дій , чисельність осіб, які з 1979 до 1989 року включно проходили військову службу у прикордонних з Республікою Афганістан загонах, та до 1 листопада цього року надати повну інформацію Кабінетові міністрів України.

Четверте питання
ВИРІШИЛИ:
До 22 серпня 2012 року Державній службі з питань інвалідів та ветеранів звернутися до голів обласних державних адміністрацій стосовно збільшення у проектах бюджетів на 2013 рік обсягів видатків для статутної діяльності громадським організаціям ветеранів війни.

П’яте питання
ВИРІШИЛИ:
До 30 вересня 2012 року Міноборони, МВС, МНС, Службі безпеки, Службі зовнішньої розвідки, Державній пенітенціарній службі, Управлінню державної охорони, Державній податковій службі, Адміністрації Державної прикордонної служби, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації надати Кабінету Міністрів України пропозиції щодо механізму проведення перереєстрації посвідчень учасників бойових дій.

Пресслужба УСВА
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.