" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам'яті Сергія Нікули Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41069759 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Пам'яті Сергія Нікули Надрукувати Надіслати електронною поштою
s_nekula1.jpgВійна скільки горя, сліз і розпачу залишило воно у серцях тих, хто пережив усі її жахіття у мирний час, для тих, у кого воно навічно забрала чоловіка, сина чи брата. Забрало життя але пам'ять у серцях кожного з них житиме вічно.
Аби увіковічнити подвиг воїна-«афганця», якому цього літа мало би виповнитися 50 років, вічно молодого зеленчанина Сергія Нікули, який ціною власного життя врятував своїх бойових побратимів, минулої неділі у рідному селі загиблого Зелена, Кельменецького району Чернівецької області було встановлено пам'ятний знак на центральній вулиці села та меморіальну дошку у школі, де вчився Сергій Нікула.
Мітинг відкрив Зеленецький сільський голова О. В. Придрик. На відкритті пам'ятних знаків були присутні голова райдержадміністрації М. О. Довгань, голова районної ради Д. В. Власов, перший заступник голови РДА В. Г. Карапчивська, голова обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану С. В. Козак, голова районної організації УСВА Д. М. Паскар, воїни-«афганці» з району та різних куточків України.
Ведучі мітингу Микола і Віолета Пуюл розповіли про таке коротке але достойне життя героя, бойові побратими згадували про свої будні, які вони пережили разом з Сергієм, про останні хвилини його життя, про те, що війна залишила болючий слід у серці кожного з них.
Найважче було, звичайно, матерям, яким приходила страшна звістка: «Ваш син загинув виконуючи свій інтернаціональний обов'язок…».  Шана і низький уклін їм за мужність серця, за змогу достойно пережити цю трагедію. За цей своєрідний подвиг мама С. Нікули – Марія Фоківна нагороджена медаллю УСВА «За громадянську мужність».
Нагороди були вручені воїнам-«афганцям» А. О. Придрику медаль «За заслуги» першого ступеня В. Н. Стратійчуку, медаль «За заслуги» третього ступеня О. О. Білобрицькому медаль «За заслуги» третього ступеня. Всі вони також отримали Почесні грамоти обласної організації УСВА.
s_nikula2.jpg

Почесними грамотами УСВА нагороджені В. Пуюл, М. Пуюл, Зеленеццький сільський голова О. В. Придрик, головний спеціаліст відділу культури РДА В. Г. Паламарчук, учасник бойових дій в Афганістані О. Д. Тодорчук. Нагороди вручив голова обласної організації УСВА С. В. Козак.
Почесну місію відкриття пам'ятного знаку Сергію Нікулі було надано його бойовим побратимам М. Яшину, С. Улянчуку, В. Ковалю, М. Твердуну, О. Чубатку, М. Лановцю, Г. Дмитруку, М. Арделяну, П. Барановському, І. Кінащуку, а меморіальної дошки у школі – В. Сторчаку, А. Перстинчуку, В. Стратійчуку.
Віримо, що пам'ять про геройський вчинок Сергія Нікули житиме не лише у серцях тих, хто його знав особисто. На його прикладі виховуються ще багато прийдешніх поколінь. А поки жива пам'ять про людину, доти живе вона сама.

Надія ПАУК.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.