" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Дмитро Саламатін відвідав український миротворчий персонал в Афганістані Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41091598 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Дмитро Саламатін відвідав український миротворчий персонал в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Міністр оборони України Дмитро Саламатін відвідав український миротворчий персонал і зустрівся з командувачем Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіки Афганістан генералом Джоном Р. Алленом.
    Під час зустрічі генерал позитивно оцінив роботу українського миротворчого персоналу, особливо в провінції Гор. Він також зазначив, що завдяки наполегливій та самовідданій праці наших співвітчизників він особисто інакше почав сприймати Україну, її місце і роль у світовій та регіональній безпеці.
    Командувач МССБ оцінив на «відмінно» роботу українського персоналу у місті Газні щодо навчання афганських пілотів і технічного персоналу вертольотів Мі-17. Він поінформував міністра оборони України про перспективи міжнародних сил у цій країні, зокрема, зазначив, що до середини 2014 року МССБ мають трансформуватися в «сили присутності», які, у свою чергу, на дві третини складатимуть військовослужбовці збройних сил США, а решта – з інших держав – членів НАТО. Завдання цих сил у період з 1 січня 2015 року до 1 січня 2024 року полягатиме виключно у підготовці афганських військових сил.
    Міністр оборони України висловив співчуття та слова жалоби американському народові щодо жертв і постраждалих під час терактів 11 вересня 2001 року. Міністр зазначив, що Україна братиме участь і в новій місії «сил присутності». Можливими напрямами співпраці у цьому контексті він назвав участь українського персоналу в обслуговуванні вертольотів, наданні кваліфікованої медичної допомоги, проведенні розмінувань, а також обслуговуванні бронетанкової техніки. «Ми відкриті для обговорення усього спектру питань і очікуємо пропозицій від НАТО», – зазначив він.
    Також Дмитро Саламатін зауважив, що Україна – один з головних партнерів із проведення миротворчих операцій, що не є членом НАТО.
    Делегація Міністерства оборони відвідала український миротворчий персонал у місті Чагчаран. Міністра оборони України ознайомили з розташуванням бази, завданнями литовської Групи з розбудови провінції Гор і українського персоналу в її складі, умовами побуту і служби. Миротворці продемонстрували практичні дії інженерно-саперного підрозділу. Дмитро Саламатін вручив цінні подарунки особовому складу українського миротворчого персоналу, а перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко нагородив відзнаками начальника Генерального штабу Збройних Сил України українських військових та їхніх  колег з литовського контингенту.
    Міністр оборони України зустрівся з виконуючим обов’язки міністра оборони Ісламської Республіки Афганістан  Інаятуллою Назарі та начальником Генерального штабу – першим заступником міністра оборони цієї країни генералом Широм Мохаммадом Карімі.
    Сторони окреслили перспективні напрями співробітництва у військовій та військово-технічній сферах, а також визначили низку заходів на найближчу перспективу.

Прес-служба Міністерства оборони України.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.