" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам'ять не має терміну давності Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41174553 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Пам'ять не має терміну давності Надрукувати Надіслати електронною поштою
novgorodsiverskiy.jpg На Чернігівщині триває робота з увічнення пам'яті жителів області, які загинули під час виконання інтернаціонального обов'язку у Республіці Афганістан.
Як повідомив виконуючи обов’язки  голови Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану Станіслав Віхров, у регіоні встановлено понад 60 меморіальних дошок воїнам, які загинули в Афганістані, відкрито 24 пам'ятники та пам'ятні знаки, 56 вулиць у містах і селах Чернігівщини названі на честь земляків, які не повернулися додому із далекої країни.
– Скільки б років не пройшло, а Афганістан озивається у спогадах всіх, хто пройшов його шляхами. Для тих, хто втратив своїх рідних і близьких на війні, пам'ять не має терміну давності, – сказав Станіслав Григорович.
У Новгород-Сіверському районі в жовтні, завдяки зусиллям керівника районної організації УСВА Івана Шульги відкрито три меморіальні дошки на приміщеннях сільських шкіл, де навчалися загиблі воїни-«афганці». Це Кам'янська Слобода – на честь Василя Живодера, Лісконоги – на честь Леоніда Білозера, Шестаки – на честь Віктора Нємцова.   
У заходах з нагоди відкриття дошок взяли участь представники органів влади і громадськості, школярі.
Крім того, Новгород-Сіверська організація УСВА відзначила свій 10-річний ювілей. Привітати колег зі святом прибули колеги та гості з районів Чернігівщини, а також з російського Погару, зі  спілкою ветеранів Афганістану якого уже кілька років існують побратимські, дружні відносини. На святковому концерті виступив ансамбль «Восток» із Дніпропетровська.
21 жовтня у райцентрі Срібному відкрито пам'ятний знак на честь загиблих воїнів-інтернаціоналістів, який встановлено у сквері, у центрі містечка. Кошти на його спорудження члени районної організації на чолі із Олександром Вольвачем збирали більше року. Пам'ятний знак відкрито на спонсорські кошти та громадські пожертви. Навпроти встановлено знак на честь загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Обидві стели увічнили високі вчинки людей, для яких честь, гідність, вірність проголошеній присязі були не просто словами, а частиною змісту життя.
Ірина СИНЕЛЬНИК,
прес-секретар Чернігівського
обласного відділення УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.