" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ять мужності Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41258587 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Пам’ять мужності Надрукувати Надіслати електронною поштою
dscf4134.jpg     27 жовтня в старовинному місті Бучач на Тернопільщині з ініціативи районної організації УСВА  відкрито пам’ятник, присвячений учасникам бойових дій  в Афганістані.
     106  уродженців Бучацького району брали участь в бойових діях в Афганістані, двоє з них загинули, це:  Богдан Іванович Гриньків з села Медведівці і Теодозій Олексійович Знак з села Білявинці. Ще 18 учасників бойових дій в Афганістані померли вже в мирний час внаслідок поранень чи захворювань. Така сумна статистика жорстокої Афганської війни для Бучацького району.
     В урочистому відкритті пам’ятника  взяли участь керівництво району, ветерани Афганської війни,  громадськість, молодь, військовослужбовці Чортківського гарнізону. Перед присутніми виступили голова Бучацької райдержадміністрації Василь Михайлович Савка, міський голова Йосип Михайлович Мосціпан.
     Пам’ятник споруджено за матеріальної підтримки Української Спілки ветеранів Афганістану, Тернопільської міської організації УСВА, пожертв ветеранів-«афганців» та підприємців району. Голова Бучацької районної організації УСВА Володимир  Володимирович Пішко подякував усім, хто долучився до будівництва пам’ятника, а особливо відзначив учасника бойових дій в Афганістані Івана Івановича Мартинюка.
     Голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Євгенович Лісовий вручив почесні грамоти та подяки активістам ветеранського руху та відзначив, що Афганська війна залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків, і відкриття цього пам’ятника є символічною пам’яттю мужності юних солдатів і офіцерів – тих, які не повернулися зі свого останнього бою, та тих, хто свято береже пам’ять про них.
     Хвилиною мовчання та військовим салютом присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув на війні і помер внаслідок невиліковних ран.
     Памя’таймо про полеглих та не забуваймо про живих.
Василь КОГУТ,
перший заступник голови
Тернопільської обласної організації УСВА.

dscf4247.jpg

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.