" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - На честь загиблих земляків Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41259985 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
На честь загиблих земляків Надрукувати Надіслати електронною поштою
gorodok161.jpg      11 листопада в місті Городку, що на Львівщини урочисто відкрито пам'ятник загиблим і померлим від ран вже після Афганської війни воїнам-інтернаціоналістам.
     На пам'ятнику викарбовано імена шести загиблих воїнів, це Мартиника Богдана Івановича, Москаля Юрія Івановича, Павлишина Романа Петровича, Польського Миколи Миколайовича, Шимкова Олега Івановича і Яремчука Михайла Григоровича.
     Право відкриття пам'ятника було надано активістам та ініціаторам його створення, членам Городоцької районної організації УСВА Степану Луцику і Петру Черевичнику.
     До присутніх звернувся голова Городоцької районної організації УСВА Михайло Виздра, якій подякував районній владі, спонсорам за допомогу в споруджені пам'ятника. «В Городку точилося багато спорів, чому в руці у солдата автомат, чи це не є пропоганда війни. Але ж у Афганістані точилася війна і ми не бігали там з огірком чи помідором, і багато хлопців загинули зі зброєю в руках», – сказав він. На мітингу виступили голова Городоцької райдержадміністрації Оксана Дунас, мер міста Микола Савка. Голова Львівської обласної організації УСВА Михайло Магеровський відзначив, що до Городка на відкриття пам'ятника з'їхалися представники всіх районів Львівщини. Мати загиблого в Афганістані Олега Шимкова – Марія Григорівна, сільська вчителька розповіла, що після загибелі сина дуже важко почувала себе і получила наснагу тільки навчаючи школярів.
     Після панахиди, яку провели настоятелі церкви, що споруджена поряд з пам'ятником, виступили самодіяльні виконавці народних та «афганських» пісень, а також бойові друзі Степана Луцика, які приїхали з Києва, Казахстану та Вірменії.
Юрій ВІКТОРОВ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.