" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Болюче відлуння війни Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41073822 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Болюче відлуння війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_2250.jpg      В селі Колодіївка що на Тернопільщини відбулося перепоховання червоноармійця старшого сержанта Павла Чернова, уродженця Київської області, який загинув при визволення Тернополя від фашистських загарбників навесні 1944  року.
     З військовими почестями радянського бійця поховали на сільському кладовищі за участі громадськості, молоді, працівників МВС,  військовослужбовців Тернопільського гарнізону, членів обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну» та обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.
     Знайшли та ідентифікували останки воїна члени обласного осередку ВГО «Закінчимо війну». Інформацію про приблизне місцезнаходження тимчасового захоронення солдата надала жителька села Колодіївки Станіслава Писаренко, якій під час війни було лише чотири роки. Голова обласного осередку ВГО «Закінчимо війну» Сергій Ліпянін організував пошукові  роботи. На двометровій глибині пошуковці знайшли останки та підняли їх на поверхню. Для ідентифікації  воїна зробили запити у відповідні інстанції та незабаром отримали відповідь, що дійсно старший сержант Павло Чернов воював у складі 101-ї танкової дивізії 1-го Українського фронту, брав участь у визволенні Тернопільщини і до цього часу вважався зниклим безвісти.
     Місцевий отець Ігнатій відспівав полеглого на полі брані, а сільський голова Марія Барановська поклопотала про виділення місця на цвинтарі для перепоховання. Таким чином, ще один український воїн покоїться вічним сном, ім’я і пам'ять про нього незабуті.
     Варто зауважити, що лише навесні цього року на Тернопільщині створено обласний осередок ВГО «Закінчимо війну», але завдяки наполегливої роботи голови організації Сергія Ліпяніна і активістів-пошуковців Руслана Заблоцького, Владислава Горішного, Віталія Шамрая, Романа Глудика, Антона Пастернака зроблено великий обсяг роботи. Організація проводить фундаментальні воєнно-історичні дослідження нашого краю, організовує у встановленому законодавством порядку пошукові роботи щодо військових поховань і місць боїв, на підставі зібраної інформації розроблено перспективний план майбутніх досліджень. Слід відзначити, що організація «Закінчимо війну» плідно співпрацює з обласною організацією УСВА, разом  приймають участь в усіх заходах з військово-патріотичного виховання молоді.  Воїни-«афганці» беруть участь в пошукових роботах, Війну неможливо закінчити, поки останній солдат не буде похований з військовими почестями.
Василь КОГУТ,
перший заступник голови
Тернопільської обласної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.