" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 1 серпня 2012 р. № 706 Київ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40982908 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 1 серпня 2012 р. № 706 Київ Надрукувати Надіслати електронною поштою
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 1 серпня 2012 р. № 706 Київ
Про затвердження Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період
до 2020 року Кабінет Міністрів України постановляє:

1.Затвердити Державну цільову програму «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року (далі - Програма), що додається.
2.Міністерству соціальної політики, іншим центральним органам виконавчої влади разом з Міністерством фінансів перед-бачати під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік кошти, необхідні для виконання завдань і заходів Програми.
3.Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, відповідальним за виконання завдань і заходів Програми, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:
у двомісячний строк розробити та затвердити регіональні програми виконання завдань і заходів Програми;
подавати щороку до 30 січня Міністерству соціальної політики інформацію про стан виконання Програми для її узагальнення та подання до 25 лютого Кабінетові Міністрів України.
4.Міністерству соціальної політики, Державній службі з питань інвалідів та ветеранів оприлюднювати у засобах масової інформації та через Інтернет результати моніторингу виконання Програми.
Прем’єр-міністр України
М.АЗАРОВ

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 травня 2012 р. № 503
ПОРЯДОК
використання коштів, передбачених у державному бюджеті
для забезпечення житлом інвалідів війни
1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Забезпечення житлом інвалідів війни” (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінрегіон, розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня - Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації або їх структурні підрозділи.
3. Головний розпорядник бюджетних коштів здійснює їх розподіл між регіонами в розрізі розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня пропорційно кількості інвалідів війни, які перебувають у черзі на отримання житла.
Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації подають Мінрегіону інформацію про кількість інвалідів війни.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на придбання квартир на вторинному ринку, у житлових будинках, введених в експлуатацію, в об’єктах незавершеного житлового будівництва із строком введення в експлуатацію не пізніше I кварталу року, що настає за звітним, на умовах пайової участі за умови, що в квартирах, які придбаваються, будуть виконані внутрішні опоряджувальні роботи, а також на погашення бюджетної кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 1 січня 2012 р. за програмою “Забезпечення житлом інвалідів I групи Великої Вітчизняної війни, які довготривалий термін знаходяться у черзі на отримання житла”, взятої на облік органами Казначейства.
5. Квартири надаються виходячи з норми не більш як 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї (інваліда війни та членів його сім’ї, що разом з ним перебувають у черзі на отримання житла) та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. У разі надання однокімнатної квартири одинокій особі її загальна площа не може перевищувати 50 кв. метрів.
Перевищення установленої норми загальної площі житла допускається у разі її оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.
Розподіл та надання квартир інвалідам війни, які перебувають у черзі на отримання житла, здійснюються відповідно до законодавства.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
Вартість придбання або будівництва 1 кв. метра загальної площі житла, що визначається за результатами закупівлі, повинна бути найнижчою серед запропонованої учасниками торгів.
Під час визначення загальної вартості житла враховуються витрати, пов’язані з оформленням права власності та сплатою передбачених законодавством податків і зборів (обов’язкових платежів).
Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня надсилають протягом наступного дня після затвердження звіту про результати проведення процедур закупівель його копію головному розпорядникові бюджетних коштів.
7. Допускається співфінансування закупівлі житла за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.
8. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація і облік зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються у порядку, встановленому законодавством.
9. Контроль за введенням в експлуатацію об’єктів незавершеного житлового будівництва, у яких за рахунок бюджетних коштів придбаваються квартири, а також за виконанням внутрішніх опоряджувальних робіт здійснюють розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня.
10. Квартири безоплатно передаються у власність відповідних територіальних громад для їх подальшої передачі інвалідам війни, які перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов.
Передача квартир здійснюється комісією, що утворюється Київською та Севастопольською міськдержадміністраціями або виконавчим комітетом відповідної ради, та оформляється актом приймання-передачі за формою, встановленою Мінрегіоном.
11. Акт приймання-передачі квартир складається у двох примірниках, підписується головою та членами комісії і затверджується органом, який її утворив, після чого один примірник акта залишається у зазначеному органі, інший - видається розпорядникові бюджетних коштів нижчого рівня.
12. Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня подають щокварталу до 10 числа наступного місяця головному розпорядникові бюджетних коштів звіти про їх використання.
Головний розпорядник бюджетних коштів подає щокварталу до 20 числа наступного місяця Мінфіну зведений звіт про використання бюджетних коштів.
13. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.



ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства соціальної
політики України
23.03.2012 № 158


    Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
10 квітня 2012 р.
за № 531/20844

СТАНДАРТ
надання послуги з призначення щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій особі,
яка здійснює догляд за інвалідом І групи або за особою, яка досягла 80-річного віку
І. Загальні положення
1.1. Цей Стандарт розроблений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 1996 року № 832 „Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян”.
1.2. Цей Стандарт визначає механізм призначення щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за інвалідом І групи або за особою, яка досягла 80-річного віку (далі - компенсація).
1.3. Адміністративний орган, що надає послугу, - управління праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій, структурні підрозділи з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (крім міст Києва і Севастополя) рад (далі - уповноважений орган).
1.4. Реквізити уповноваженого органу: місцезнаходження, поштова, електронна адреси, адреса веб-сторінки в Інтернеті уповноваженого органу.
ІІ. Перелік категорій одержувачів послуги
Компенсація призначається і виплачується у грошовій формі непрацюючим працездатним особам, які здійснюють догляд за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80-річного віку.
ІІІ. Перелік документів, необхідних для надання (отримання) послуги
3.1. Для призначення компенсації одержувачі подають заяву, форма якої затверджена наказом Міністерства соціальної політики України від 22 лютого 2012 року № 96 «Про затвердження форми Заяви про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсацій, субсидій та пільг», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 20 березня 2012 року за № 418/20731.
3.2. До заяви додаються:
паспорт або документ, що посвідчує особу одержувача державної соціальної допомоги;
довідка про перебування на обліку в органах Пенсійного фонду України або органах праці та соціального захисту населення - для особи, за якою здійснюється догляд;
паспорт або документ, що посвідчує особу, за якою здійснюється догляд;
документ, який підтверджує, що особа не працює: трудова книжка та довідка органів державної податкової служби довільної форми про те, що особа не перебуває на обліку у даному органі державної податкової служби як фізична особа - підприємець;
за відсутності трудової книжки - заява особи із зазначенням причини відсутності трудової книжки;
витяг з акта огляду медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) (для осіб, визнаних інвалідами І групи) - для особи, за якою здійснюється догляд.
ІV. Місце та порядок подання запиту на одержання послуги
4.1. Для призначення компенсаційних виплат особи звертаються до уповноважених органів за принципом „єдиного вікна” або до виїзного „мобільного соціального офісу”.
4.2. Час подання запиту на одержання послуги: згідно із затвердженим графіком роботи уповноваженого органу або „мобільного соціального офісу”.
4.3. Черговість подання запиту на одержання послуги: у години прийому згідно з графіком роботи уповноваженого органу або „мобільного соціального офісу”.
V. Послідовність дій одержувача та уповноваженого органу
5.1. Особи подають повний перелік документів, визначених розділом ІІІ цього Стандарту, у порядку, встановленому розділом ІV цього Стандарту.
5.2. Прийом документів здійснює спеціаліст з прийому за принципом „єдиного вікна” уповноваженого органу або „мобільного соціального офісу”.
5.3. Спеціаліст з прийому проводить співбесіду із заявником та приймає від нього необхідні документи до заяви, яку реєструє у журналі реєстрації заяв.
5.4. Спеціаліст з прийому під час прийому документів:
перевіряє правильність заповнення бланка заяви та повноту документів, необхідних для призначення державної соціальної допомоги;
видає заявнику повідомлення (відривний талон, розписку) про прийняття заяви та документів.
5.5. У випадку, коли до заяви надано не всі необхідні документи, спеціаліст з прийому надає роз’яснення, які документи повинні бути подані до заяви.
5.6. Компенсація призначається і виплачується органами праці та соціального захисту населення та фінансуються органами Пенсійного фонду України.
5.7. Компенсація призначається та виплачується з дня подання заяви з усіма необхідними документами.
VI. Вимоги до строку надання послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання послуги
Опрацювання документів відбувається протягом 10 днів з дня подання заяви з усіма необхідними для призначення документами.
VII. Перелік підстав для відмови у наданні послуги
подання встановленого переліку документів не в повному обсязі;
виявлення в поданих документах недостовірної інформації;
заява подана особою, яка не має права на призначення компенсації.
VIII. Опис результату, який повинен отримати одержувач
Одержання грошової компенсації.
ІХ. Інформація про платність або безоплатність надання послуги та розмір плати за її надання
Послуга щодо призначення компенсації надається безоплатно.
Х. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та під час надання послуги
На веб-сайтах уповноважених органів розміщуються нормативно-правові акти, що регламентують порядок та умови надання послуги з призначення компенсаційної виплати.
ХІ. Порядок подання, реєстрації і розгляду скарг на недотримання Стандарту
Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання Стандарту здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства.
ХІІ. Порядок виправлення можливих недоліків наданої послуги одержувачу
Можливі недоліки у наданні послуги одержувачу виправляються шляхом подання письмового звернення у порядку, визначеному розділом ІV цього Стандарту.
ХІІІ. Нормативно-правові акти, що регулюють порядок надання  послуги
Постанова Кабінету Міністрів України від 26 липня 1996 року № 832 „Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян”.
Директор Департаменту
соціальних послуг   
І. Тарабукіна




 


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.