" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У Києві буде створено Алею Воїнської Слави Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41262038 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
У Києві буде створено Алею Воїнської Слави Надрукувати Надіслати електронною поштою
aleyaslavy201301.jpg28 січня 2013 року під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника відбулося засідання Організаційного комітету зі створення Алеї Воїнської Слави у Парку Вічної Слави Воїнам Великої Вітчизняної Війни. До участі у засіданні було запрошено представників Міністерства культури України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Всеукраїнського об’єднання ветеранів, Національної спілки художників України, громадських організацій (Всеукраїнська громадська організація «Народна пам’ять»,  Спілка об’єднань громадян «Рада організацій військовослужбовців, правоохоронців і ветеранів», Міжнародна громадська організація «Вимпел України», Всеукраїнська громадська організація «Правозахисна організація «Спільна мета»).
Під час засідання обговорено концептуальні завдання проекту, насамперед, створення першої черги Алеї Воїнської Слави. Про концепцію створення, архітектурний задум та затвердження загального викладу пам’ятних знаків (бюстів) Алеї Воїнської Слави у Парку Вічної Слави розповів Олег Гук, голова Спілки об’єднань громадян «Рада організацій військовослужбовців, правоохоронців і ветеранів», секретар Організаційного комітету.
Про підтримку створення Алеї Воїнської Слави йшлося, зокрема, у виступах заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Кучука та начальника департаменту містобудування та архітектури Головного управління містобудування та архітектури міста Києва Сергія Целовальника.
За словами Сергія Целовальника, створюючи завдання на проектування, необхідно акцентувати, що саме Парк Вічної Слави є головним пам’ятником Великої Вітчизняної війни. Адже, численні покоління зростали і пам’ятають парк з Обеліском, могилу Невідомому солдату, Вічний вогонь, що символізують об’єднання народу в перемозі над фашизмом. Отже, основним завданням для розробників Алеї Воїнської Слави має стати максимальне наближення до стилістики існуючого пам’ятника.
«Алеєю будуть увічнені імена героїв, які народилися в Україні та брали участь у бойових діях за звільнення України. Вона має стати витвором мистецтва, що сприяло б і вихованню, й увічненню пам’яті. Ідея проекту – не виходити за рамки Великої Вітчизняної війни. Парк Вічної Слави Воїнам Великої Вітчизняної Війни має бути присвячений лише одній події», - наголосив Дмитро Табачник. Він зазначив, що сьогодні над проектом мають працювати художники, архітектори, скульптори.
Наступним кроком стане узгодження виконання спільних дій, насамперед, щодо визначення порядку та критеріїв відбору героїв Великої Вітчизняної війни для увічнення на Алеї Воїнської Слави, організації та проведення конкурсу зі спорудження об’єктів на Алеї Воїнської Слави, розробка відповідної проектно-кошторисної документації.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.