Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40961252 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
ПОСТАНОВА КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 13 березня 2013 р. № 149 Надрукувати Надіслати електронною поштою
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 13 березня 2013 р. №  149
Київ
Деякі питання виплати у 2013 році разової грошової
допомоги, передбаченої Законами України “Про
статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”
та “Про жертви нацистських переслідувань”
Відповідно до пункту 4 розділу “Прикінцеві положення” Закону України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити, що у 2013 році виплата разової грошової допомоги, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань” (далі — грошова допомога), проводиться до 5 травня Міністерством соціальної політики шляхом спрямування коштів Міністерству соціальної політики Автономної Республіки Крим, структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій (далі — органи соціального захисту населення) для їх перерахування через поштові відділення зв’язку або банки на особові рахунки громадян за місцем отримання пенсії (особам, які не є пенсіонерами, — за місцем їх проживання) у таких розмірах:
1) інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
інвалідам I групи — 2415 гривень;
інвалідам II групи — 2110 гривень;
інвалідам III групи — 1895 гривень;
2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, — 745 гривень;
3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 2415 гривень;
4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 375 гривень;
5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 135 гривень.
2. Забезпечити подання до 20 березня 2013 р. органам соціального захисту населення переліку осіб, які мають право на одержання грошової допомоги:
Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством доходів і зборів, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Службою безпеки, Службою зовнішньої розвідки, Державною пенітенціарною службою, Управлінням державної охорони, Адміністрацією Державної прикордонної служби, Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державною спеціальною службою транспорту — щодо осіб, які не перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України;
Пенсійним фондом України — щодо осіб, які перебувають на обліку в його органах.
3. Міністерству фінансів і Державній казначейській службі забезпечити до 10 квітня 2013 р. перерахування коштів Міністерству соціальної політики для їх спрямування органам соціального захисту населення з метою здійснення виплати грошової допомоги.
4. Міністерству соціальної політики надавати роз’яснення щодо застосування положень цієї постанови.
5. Визнати такими, що втратили чинність:
пункт 5 постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1381 “Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 2, ст. 51);
постанову Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 293 “Про внесення змін до пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1381” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 28, ст. 1053).
Прем’єр-міністр України
М. АЗАРОВ
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов