" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Із когорти відважних Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41157768 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Із когорти відважних Надрукувати Надіслати електронною поштою
chuguiv07_2013.jpgЧлени правління Чугуївської районної організації ветеранів Афганістану відвідали могилу загиблого воїна-інтернаціоналіста Сергія Романенка.
Сергій народився 14 серпня 1962 року в селі Волохів Яр Чугуївського району Харківської області. Після школи закінчив СПТУ-10 у Харкові. 25 жовтня 1980 року почалася його армійська служба. У Середній Азії він опанував саперну справу і був зарахований до складу  спеціального саперного підрозділу. Періодично частина особового складу залучалася до бойових дій на території Афганістану як група забезпечення руху мотоколон. Район дій мотогруп був на північ від Кундузу. На другому році служби єфрейтор Романенко став командиром відділення.
24 квітня 1982 року Сергій брав участь у Ташкурганській операції, під час якої героїчно загинув, підірвавшись на міні. Посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки. Похований у рідному селі.
На честь відважного земляка заснований приз імені Сергія Романенка для відзначення кращих працівників сільського господарства.
Нещодавно до пам’ятника герою прийшли члени місцевої ветеранської організації на чолі з Василем Зиничем, жителі села. Про службу і подвиг Сергія згадував його бойовий побратим Петро Кобець. Про діяльність районної організації УСВА розповів її голова Олександр Дранник. Він також подякував усім, хто допоміг відкрити пам’ятник учаснику бойових дій в Афганістані Миколі Касьяну в селищі Есхар. Він пообіцяв допомогти у виготовленні меморіальної дошки на фасаді Волохів’ярського навчально-виховного комплексу, де навчався Сергій Романенко.

Зоя ШЕМЧУК,
заступник голови Чугуївської районної
організації ветеранів Афганістану.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.