" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41289974 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам Надрукувати Надіслати електронною поштою
pam_luboml2013_1.jpg

Пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані, урочисто відкрито в райцентрі Любомль на Волині.
На гранітній стелі викарбовано портрети восьми земляків, які загинули в Афганістані. Усього ж інтернаціональний обов’язок виконувало 120 юнаків з Любомльського району.
У відкритті пам’ятної стели взяли участь голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, голова Любомльської райдержадміністрації Олександр Дзядук, голова Волинської обласної організації УСВА Григорій Павлович, благочинний Любомльської округи, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василій Мельничук, працівники місцевих і районних організацій, воїни-«афганці», городяни та гості міста.
На урочистому мітингу голова ОДА Борис Клімчук зауважив, що обеліски та стели воїнам-інтернаціоналістам потрібні сьогодні, адже вони виступають тими місцями куди близькі, рідні, товариші по службі, прості громадяни можуть прийти покласти квіти, віддати шану і згадати тих, кого немає поруч, кого забрала безглузда війна в Афганістані чи іншій країні. Борис Петрович наголосив на тому, що святий обов’язок сьогоднішньої влади не повторювати таких жорстоких помилок у майбутньому.
– Ми маємо вшановувати пам’ять тих, хто не повернувся, та пам’ятати і допомагати тим, хто залишився живим, – зазначив голова ОДА.
pam_luboml2013_2.jpg

 – Молодь повинна знати ціну війни, щоб не допустити схожої розв‘язки, а вам воїнам-інтернаціоналістам більше  розповідати про цю війну – сказав голова райдержадміністрації Олександр Дзядук, вітаючи присутніх із відкриттям пам’ятника. – Прикро, що війна забрала життя молодих людей, наш обов’язок пам’ятати їх і шанувати тих, хто повернувся. Він подякував районної спілки ветеранів Афганістану за активну роботу у суспільному житті.
– Сьогодні ми відкриваємо пам’ятну стелу у Любомлі. Перенесення на нові місця старих пам’ятників, побудова нових – це не просто наша робота, це наш обов’язок, адже будучи там, в Афганістані, ми обіцяли своїм бойовим побратимам, які полягли на полі бою, пам’ятати їх подвиг і зробити все для того, аби їх завжди пам’ятали, – сказав Григорій Павлович – Нині в Україні діє потужне громадське об’єднання воїнів-інтернаціоналістів – Українська Спілка ветеранів Афганістану і обласна влада з нами тісно співпрацює у різних направленнях.
Голова обласної організації УСВА також повідомив, що в минулому році на Волині відбулося відкриття двох пам’ятників воїнам-інтернаціоналістам і двох кімнат пам’яті, а також вручив пам’ятні нагороди УСВА воїнам і меценатам.
Присутні на мітингу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих земляків до підніжжя стелі поклали вінки і квіти. Пам’ятний знак освятив благочинний Любомльської округи, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василій Мельничук.
Супроводжувався захід виступами аматорів районного Будинку культури.
Володимир САЧУК,
голова Любомльської районної спілки ветеранів Афганістану.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.