" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Увічнили побратимів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41081688 Відвідувачів
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Увічнили побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
8 жовтня в старовинному місті козацької слави Збаражі, що на Тернопільщині, з ініціативи районної організації УСВА відкрито  пам’ятник  мужнім синам  України, що полягли в Афганістані.
zbarazh102013_1.jpg

У відкритті пам’ятника взяли участь представники громадськості, керівництво району, батьки полеглих воїнів, ветерани-«афганці» з усіх районів області, учасники миротворчих операцій, члени обласного осередку « Закінчимо війну», військовослужбовці Тернопільського гарнізону, молодь.
Виступили заступник голови районної держадміністрації Наталя Заваденко, заступник голови районної ради Василь Липка, виконуюча обов’язки голови міськради Оксана Пелех, мама полеглого в Афганістані – Марія Трохимівна Гончарук. Голова Тернопільської обласної організації УСВА Сергій Лісовий привітав усіх з відкриттям  пам’ятника та нагородив активістів ветеранського руху та меценатів відзнаками та  почесними грамотами УСВА.
zbarazh102013_2.jpg
Голова Збаразької районної організації УСВА Ігор Гуменюк подякував усім, хто долучився до спорудження пам’ятника та відзначив, що 98 чоловік зі Збаражчини брали участь у бойових діях в Афганістані, шестеро з них загинули, це: Гончарук Олег Петрович з  селиша  Вишнівець,  Козак Іван Тарасович з села Вищі Луб’янки,  Маньковський  Олексій Арсенович з села Великі Вікнини, Осецький Віталій Андрійович з села Кинахівці,  Турський Павло Зеновійович з села Синява, Бабак Анатолій Йосипович  з села Залісці, одинадцять померли вже в мирний час, але пам'ять про мужніх синів України, які з честю виконали свій військовий обов’язок буде жити вічно.
По закінченні заходу  член правління обласної організації УСВА  Олександр Макухівський  розвернув польову кухню, де ветерани Афганської війни та запрошені  скуштували солдатської каші та випили по чарці,  пом’янувши  полеглих бойових побратимів.
Василь  КОГУТ,
перший заступник голови Тернопільської обласної організації УСВА.
Фото Валентини ГРАБЕЦЬ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.