" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам’ятають випускника Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41081572 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Пам’ятають випускника Надрукувати Надіслати електронною поштою
litkiv2013_11_1.jpgУ Літківській загальноосвітній школі ім. М. П. Стельмаха (Київська область) відкрито меморіальну дошку Олександру Савченку – воїну-інтернаціоналісту, гвардії рядовому, кавалеру ордена Червоної Зірки.
Мітинг розпочався піснями про Афганську війну. У ньому взяли участь батько Олександра – Петро Григорович і брат, воїни-інтернаціоналісти, учні, вчителі школи, громадськість села.
Директор школи Г. В. Самойленко-Граждан зазначила, що ми з великою шаною згадуємо тих, хто віддав своє життя заради миру і стабільності у світі. «І сьогодні вшановуємо пам'ять Олександра Савченка – одного з наших випускників 1985 року, який загинув під час бойових дій в Афганістані у березні 1988 року. Це обов'язок усіх – пам'ятати про цих людей, не забувати їхній подвиг».
«Ми пам’ятаємо Олександра як веселого і компанійського юнака, який любив життя, – розповів учитель історії Я. Ф. Сацьків – У шкільному краєзнавчо-етнографічному музеї є куточок героя, а тепер відкрили цю дошку, щоб всі, хто проходить повз школу, бачили: тут учився воїн-інтернаціоналіст».  
litkiv2013_11_2.jpgПочесне право відкрити меморіальну дошку Олександру Савченку надали  його племінникам, учням школи Олександру Савченку і Віктору Свинарю. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого земляка і поклали квіти до меморіальної дошки.
Начальник відділу освіти Броварської райдержадміністрації В. В. Ткачук наголосив:  «Сьогодні урочистий, відповідальний день – відкриття ще однієї сторінки історії, меморіальної дошки, присвяченої пам'яті загиблого в Афганістані О. Савченка. Так повинно бути, щоб підростаюче покоління пам'ятало цих героїв. Як вони йшли в армію, як служили, як з честю і до кінця виконали свій громадянський обов’язок». Сільський голова Літок О. Б. Сивуха подякував усім, хто надає ветеранам допомогу, й закликав пам'ятати про подвиг.

Віталій ПАНЧУК,
голова Броварський районної організації УСВА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.