" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Головам територіальних організацій УСВА, всім членам Правління УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41022722 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Головам територіальних організацій УСВА, всім членам Правління УСВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
Інформація
13 листопада 2013 року на засіданні Кабінету Міністрів України відбулось обговорення проекту Плану заходів з підготовки і проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав, який підготовлено за участі Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)   на виконання Указу Президента України № 329/2013 «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав».
Одним із пунктів Плану, який викликав у членів уряду зауваження, стало питання визначення механізму передачі місцевим органам влади на безоплатній основі демілітаризованої, виведеної з експлуатації військової техніки для встановлення її як елементів меморіалів, пам’ятників та музейних експонатів з метою увічнення пам’яті учасників бойових дій на території інших держав.
Пропозиції УСВА, які раніше доводилися до Міністерства оборони України, будуються на тому, що Міністерство оборони повинно виступати ініціатором, або підтримувати ініціативи та брати активну участь у створенні  меморіалів, пам’ятників та музеїв з метою увічнення пам’яті учасників бойових дій на території інших держав і проведення на їх базі відповідної виховної роботі з військовослужбовцями, молоддю і патріотичного виховання населення України.
Тому в чисельних зверненнях від громадських об’єднань ветеранів, учасників бойових дій, інвалідів війни, сімей загиблих воїнів на адресу УСВА висловлюється непорозуміння позицією Міністерства оборони України стосовно порушеного питання.
21 листопада 2013 року у Державній службі з питань інвалідів та ветеранів України відбулася чергова погоджувальна нарада з підготовки Плану заходів  з підготовки  і проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.
За доручення Голови УСВА у нараді взяли участь заступники голови спілки В. І. Аблазов і П. Г. Покутний. Були відпрацьовані пункти Плану навколо який точилися дискусії. За підсумками роботи погоджувальної наради мною були направлені листи до Прем’єр-міністра України М. Я. Азарова з вимогами Спілки щодо пунктів Плану підготовки.


22 листопада 2013 року відбулося засідання комісії під головування віце-премєр-міністра К. І. Грищенка по остаточному узгодженню пунктів Плану та винесенням його на затвердження уряду.
Після затвердження Плану підготовки Кабінетом Міністрів України відбудеться чергове засідання Правління Спілки, на якому попередньо планується розглянути наступні питання порядку денного:
1. Організація підготовки та проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан на загальнодержавному та територіальних і місцевих рівнях.
2. Про підготовку календарних планів роботи територіальних організацій УСВА на 2014 рік.
3. Внесення змін до положень про нагороди УСВА.
3. Кадрові питання.
4. Різне.
Про дату та місце проведення засідання Правління УСВА буде повідомлено додатково.

З повагою –
С. ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА. 
                               
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.