" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ювілей військового братерства Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41080879 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Ювілей військового братерства Надрукувати Надіслати електронною поштою
У Баранівському міському Будинку культури на Житомирщині відбувся урочистий захід з нагоди  20-ї річниці Баранівської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів, яка зараз об’єднує 150 учасників Афганської війни та військових конфліктів на території  інших країн.
1_269.jpg

У урочистих заходах взяли участь воїни-інтернаціоналісти, родини загиблих воїнів, керівники району та міста, народні депутати, депутати обласної ради, гості із Житомира, голови спілок воїнів-інтернаціоналістів із сусідніх районів Юрій Шевчук (м. Новоград-Волиський), Микола Заїка (смт Ємільчино), Олександр Сахневич (смт Червоноармійськ).
Голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів. І. І.  Цимбалюк привітав усіх з ювілеєм і подякував за підтримку. Свою повагу воїнам-інтернаціоналістам засвідчили народний депутат України, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, Герой України Володимир Литвин, командир 8-го армійського корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин, помічник народного депутата України Вікторія Ількович,
1_286.jpg

– Ми сьогодні тут, щоб розділити з вами радість і смуток. Радість від зустрічі та смуток за тим, які випробування лягли на ваші плечі, смуток за вашими бойовими побратимами, які не повернулися з війни –  сказав Володимир Михайлович. – Дуже радує той факт, що в області й у районах є такі спілки, є об’єднання людей, які знають, що таке мужність. Нині 1118 наших миротворців несуть свою вахту у 13 країнах світу. За останні 10 років їх було 18 тисяч, із них – 54 загинули. Взагалі ж Україна перебуває на 35-му місці в світі серед 115 країн, які задіяні в різних військових операціях. Тому держава повинна виконувати всі свої зобов’язання перед військовослужбовцями. Ці люди  повинні бути максимально гарантовано забезпечені державою і впевнені, що з їхніми сім’ями буде все гаразд. Сьогодні ж низько схиляю голови перед тими, хто не повернувся з поля бою, пішов з життя внаслідок хвороб. А усім присутнім бажаю перш за все здоров’я.
В. Литвин нагородив грамотами Верховної Ради України воїнів-інтернаціоналістів Віктора Панчука, Сергія Ворощука, Володимира Вітюка, а іменними годинниками – Віктора М’ялківського, Анатолія Іщука, Аркадія Кухтюка, Андрія Муравського,  Юрія Муравського, голову районної ради Організації ветеранів України Павла Лавренчука, легендарну жінку – полковника медичної служби, ветерана Великої Вітчизняної війни Ніну Мігову. Районної спілки воїнів-інтернаціоналістів народний депутат подарував 15 комплектів військової форми. В знак подяки за тісну співпрацю голова районної спілки вручив подарунок Володимиру Михайловичу – фарфорову вазу.
У своєму вітальному слові голова районної державної адміністрації Володимир Федорчук наголосив на надзвичайно важливій ролі воїнів-інтернаціоналістів у патріотичному вихованні молоді.
1_326.jpg

 – Ветерани Великої Вітчизняної війни відходять у вічність, і саме ви, ніби естафету, продовжуєте примножувати славні патріотичні і бойові традиції старшого покоління, на власному прикладі показуєте молоді, що таке витримка, мужність, згуртованість, постійна готовність до  подвигу в ім’я Батьківщини, – сказав Володимир Васильович. Він зазначив, що райдержадміністрація завжди йшла назустріч усім починанням спілки воїнів-інтернаціоналістів, і надалі буде, по мірі можливостей, надавати їй всебічну підтримку.
За активну роботу у військово-патріотичному вихованні молодого покоління, участь у громадському житті району та з нагоди 20-річчя спілки вручив грамоту голови Іванові Цимбалюку.
Вітальні слова на адресу спілки пролунали і з вуст голови районної ради Ігоря Строєва і міського голови Анатолія Душка.
– У нашій долі була війна, діди захищали Вітчизну, а ми – інтереси Вітчизни, виконували обов’язок держави перед іншими державами, – наголосив голова Житомирської обласної спілки ветеранів Афганської війни Павло Ментов. – Маємо пишатися тим, що наша область – одна із перших, де у кожному районі є пам’ятники загиблим в Афганістані. 130 юнаків з Житомирської області не повернулися додому, 4 – із Баранівського району.
Павло Валентинович вручив медаль УСВА  «За заслуги» першого ступеня і годинник від Житомирської обласної ради голови районної спілки  Івану Цимбалюку, а воїнам-інтернаціоналістам Сергію Парфенюку і Володимиру Будніченку медалі «Учасник локальних війн». Такими ж медалями було нагороджено жінки – члени спілки – Наталія Данилюк і Наталія М’ялівська.
На честь 20-річчя районної спілки почесними грамотами Української Спілки ветеранів Афганістану було нагороджено Миколу Лезура, Валентина Кухтюка, Олексія Камінського, Миколу Христюка,  Миколу Юрчука та військового комісара Сергія Конопатського. Пам’ятними медалями нагороджено Федора Заліщука, Вадима Романчука, Сергія Цимбалюка, Василя Ковальчука, Володимира Ейсмонта, Миколу Ковтонюка, Миколу Шульгу.  
Відбувся гарний концерт в якому виступили юні співаки  Дмитро Левицький, Даша Мартинюк, Діна Козій, начальник відділу культури райдержадміністрації, учасник бойових дій в Афганістані Віктор Панчук, відомій на теренах району гурт патріотичної пісні з міста Біла Церква «Ташакор» та гурт «Танок» із селища Першотравенська під керівництвом Бориса Муравського. Емоційним був виступ лікаря-анестазіолога за професією та поета за покликанням Ігоря Белякова, який прочитав власний вірш «Якби я був на тій війні» та разом із В’ячеславом Рудяшкіним і Вадимом  Райковським заспівав власну пісню про тих, «хто вже не з нами, кого забрав Афганістан». Як відомо, нещодавно побачила світ поетична збірка Ігоря Анатолійовича «Долі назустріч».
…Того дня у міському Будинку культури зібралися люди з непростими долями, про яких можна писати книги й знімати фільми. Чого тільки варта історія гостя із Житомира, який приїхав на 20-річчя Баранівської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів, настоятеля Тригірського  чоловічого монастиря, що у селі Дениші Житомирського району, архімандрита Галактіона. Він воював в Афганістані у розвідроті. В одному з боїв із 50 його бойових побратимів в живих лишилося тільки троє, серед яких – Микола Корінчук, майбутній настоятель Галактіон. Після пережитого, як дяку за дароване життя, він присвятив себе служінню Богу.
Бойова нагорода – медаль «За відвагу»  знайшла свого власника, нашого земляка Петра Лисюка через 23 роки. Народився він у селі Кашперівка, жив у селі Берестівка, де й нині мешкає його мама. А ось уже 15 років Петро Юрійович живе у Москві, саме там йому півтора роки тому вручили нагороду, яку він здобув на Афганській війні. Вийшов наш земляк на сцену із гітарою і саме його пісні стали фінальним акордом у концерті.
Воїні-інтернаціоналісти на площі  Воля поклали квіти до пам’ятника воїнам-землякам, які загинули в Афганістані і хвилиною мовчання вшанували їх світлу пам'ять.
Спілка  району щиро вдячна за спонсорську допомогу директору ДП «Баранівське лісомисливське господарство» Анатолію Остудімову, колишньому керівнику цього підприємства  Олександру Лободзінському, фінансовому директору Довбиського фарфорового заводу Аліджану Курбатову, лісничому Червоноармійського лісництва  Олегу Слободянюку, приватному підприємцю з селища Довбиш Анатолію Купчинському. Всі вони були нагороджені подяками Української Спілки ветеранів Афганістану. Медаль «За благочинність» вручено директору ДП «Дубрівка» ЗАТ «Львівський керамічний завод» Валентині Козиренко.
Валентина МУРАВСЬКА.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.