" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пам'ять в граніті Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40993626 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Пам'ять в граніті Надрукувати Надіслати електронною поштою
26 грудня в районному центрі Кременець на Тернопільщині з ініціативи районної організації УСВА відкрито пам’ятник загиблим на Афганській війні.
32987846.jpg

Сто сорок вісім уродженців району брали участь у бойових діях в Афганістані, двоє загинули – Валерій Дмитрович Циганюк з села Крижі і Михайло Олександрович Циганюк з села Великі Бережці, 27 ветеранів померли вже в мирний час.
Пам’ятник встановлено на місці закладеного каменю, яке  п’ять років тому освятив предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет.
В урочистому заході взяли участь голова УСВА С. В. Червонописький, керівництво району, ветерани-«афганці» з усіх районів області та Рівненщини, сім’ї загиблих, учасники миротворчих операцій, представники обласного осередку «Закінчимо війну», ТОГОВ «Тернопіль-пошук», молодь.
82561718.jpg

Священнослужителі всіх релігійних конфесій відправили молебен та освятили пам’ятник. Перед присутніми виступили голова Кременецької райдержадміністрації Ю. Р. Фесович, голова районної ради А. А.  Гусловський, учасник бойових дій в Афганістані, кавалер двох медалей «За відвагу» В. Б. Тимошенко.
У своєму виступі голова УСВА С. Червонописький підкреслив, що увічнення пам’яті полеглих бойових побратимів є одним із пріоритетних завдань Спілки, Він відзначив, що в мирний час внаслідок поранень, контузій та захворювань померло в п’ять раз більше ветеранів, ніж під час самої війни, тож турбота про живих і захист їхніх соціальних гарантій є головним стержнем діяльності Спілки. Голова Кременецької районної організації УСВА С. В. Стецюк подякував всім, хто долучився до спорудження пам’ятника та особливо відзначив М. Б. Задворну і В. Я. Заєць.
23410967.jpg

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять загиблих і померлих бойових друзів, пролунав військовий салют, к пам’ятнику було покладено квіти.
Голова УСВА С. В. Червонописький і голова Тернопільської обласної організації УСВА С. Є. Лісовий вручили активістам ветеранського руху і меценатам почесні відзнаки УСВА, грамоти і подяки.
По завершенні мітингу, поруч з пам’ятником, було розвернуто польову кухню, де ветерани та гості скуштували солдатської каші та випили по чарці, пом’янувши полеглих бойових побратимів.

Василь КОГУТ,
перший заступник голови Тернопільської обласної організації УСВА.
Фото Валентини ГРАБЕЦЬ.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.